MENÜ

Chelsea 2-0 Tottenham

Dev finalde Tottenham'ı 2-0 mağlup eden Chelsea, Lig Kupası'nın sahibi oldu.

Chelsea 2-0 Tottenham

Cezalı Matiç'in yerine Zouma defansın önünde, onun yerinde Cahill ve kalede Jose Mourinho'yu iki kere ipten alan Cech oynuyor. Manchester City'nin Liverpool'a yenilmesi ve bugün kupayı alması Mourinho'yu çok rahatlatacak.

7nci dakikada İvanoviç'in ortasında Lloris topu zorlukla kornere attı. 9ncu dakikada Eriksen'in vuruşu direğe çarpıp auta gitti. 17nci dakika Danny Rose, Hazard'ı düşürdü. Sağ taraftan ceza sahasına yakın bir yerden Willian kullandı defanstan döndü. 20nci dakikadayız maç rölantide şu anda Tottenham Spurs daha hızlı başladı aslında maça.

Bugün Fabregas'ın yanında Matiç yok Zouma var. Bu nedenle pas alışverişinde orta sahada Chelsea zorlanıyor. 30ncu dakikada Costa'ya sert giren Dier sarı kart gördü.

Chelsea, Matiç'i arıyor bugün

Fabregas-Matiç paslaşması ofans ve defansı beraber oynamalarını arıyor Chelsea bugün. Zouma iyi niyetli fakat ince oynayan bir oyuncu değil.

Rose, İvanoviç'i faulle durdurdu. Willian sağdan serbest vuruş kullandı.

Chelsea 44'de aradığı golü buldu

Chelsea'nin gerçekleştirdiği atakta altı pasın sonunda kaptan Terry fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

49ncu dakikada Willian soldan gelen Hazard'ın önüne çıkardı onun ortasını defans kornerle önledi.

Chelsea farkı 2 yaptı

Fabregas sol taraftan ceza sahasına giren Costa'ya çıkardı pasını onun çaprazdan vuruşu Walker'a çarpıp falso aldı Lloris'i yanılttı ve top filelere ikinci Chelsea golü olarak gitti. Chelsea taraftarı çılgın gibi şu anda. Nasıl olmasınlar can düşmanı olarak görüyorlar Tottenham'ı.

Mourinho'yu basın toplantısında kimse tutamaz bugün. City yenildi bir eksik maç 5 puan farkla lider Chelsea en önemlisi hakemleri televizyonda yerden yere vurduktan sonra 'TEKNOLOJİ ŞART' demişti. Dün hakem yanlış oyuncuyu attı, Mourinho davasında haklı olduğunu ispat etti.

Hazard'ın vuruşu direğin dibinden auta gitti 63ncü dakikada.

24 dakika var bitime hava karardı sağanak yağış başladı Wembley'de. Mourinho bugün 2007'de Tottenham'ın kendisine hocalık teklifinde bulunduğunu ve geri çevirdiğini açıkladı. Zamanlaması harikaydı.

Spurs yarım şanslar buluyor fakat golü bulamıyor. İlk yarıda direkten dönen top haricinde pozisyonları yok. Maç chelsea'nin 2-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

Chelsea ve Mourinho ilk kupasını kaldırmaya hazırlanıyor.

Edip ADANIR / LONDRA


Takım kadroları;

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill Booked, Terry, Azpilicueta, Ramires, Zouma, Fàbregas (Oscar - 88' ), Willian Booked (Cuadrado - 76' Booked ), Diego Costa (Drogba - 93' ), Hazard

Yedekler: Filipe Luis, Aké, Oscar, Drogba, Courtois, Remy, Cuadrado

Tottenham Hotspur: Lloris, Walker, Dier Booked, Vertonghen, Rose, Bentaleb Booked, Mason (Lamela - 71' ), Townsend (Dembélé - 62' ), Eriksen, Chadli (Soldado - 80' ), Kane

Yedekler: Soldado, Lamela, Vorm, Dembélé, Fazio, Stambouli, Davies

Hakem: Anthony Taylor

Seyirci sayısı: 89.297

Haberin Devamı
YORUM YAZ