MENÜ

Bursaspor 2-1 Mersin İdmanyurdu

17'de Harun penaltı yaptırdı, atıldı. Geriye düşen, eksik kalan Timsah, sezonun flaş takımı Mersin'e boyun eğmedi. Fernandao'yla skoru eşitleyen Yeşil-Beyazlılar, Civelli'nin kafa golüyle çok konuşulacak bir zafer daha kazandı

Bursaspor 2-1 Mersin İdmanyurdu

Çok zevkli bir maçtı. 17’de penaltıdan golü bulan ve o andan itibaren 1 kişi fazla oynayan Mersin, Bursa karşısında sahadan boynu bükük ayrıldı. Bursaspor, Fernandao ve Civelli’nin golleriyle 3 puanı kazandı. İlk net fırsatı Bursa yakaladı. 9’da Josue’nin pası şahane, Bakambu’nun şutu berbattı. 17’de Mete Kalkavan tartışmalı bir penaltı kararına imza attı. Kaleci Harun’un, Welliton’a olan temasını ben defalarca da olsa zorla görebildim. Kalkavan penaltıyı çalınca kırmızı kart kaçınılmaz oldu. Harun’un yerine oyuna giren genç Okan, Süper Lig’deki kariyerine Mitrovic’ten gol yiyerek başladı.

Direkler konuştu


45’te Welliton’un vuruşunda kaleci Okan’dan sonra direğe çarpan top Mersin için maçın kırılma anıydı. Skor 2-0 olsa belki Bursaspor’un direnci kırılacaktı. Güneş’in, oyuna Volkan Şen’i almasıyla ev sahibi hücumda daha iyi oynadı. 60’ta Civelli’nin şutunda Welliton’un kolunun doğal konumda olmaması gerekçesiyle ‘çizgi’ hakeminin verdirdiği penaltı doğruydu. Fernandao’nun vuruşu da skorda eşitliği getirdi: 1-1 Golden sonra da Bursaspor oyunu hakimiydi.

Alkışlar Timsah’a...

73’te Futacs’ın indirdiği topta Pedriel yakaladığı net fırsatı auta göndererek harcadı. 77’de bu kez faulü sol kanatta Josue aldı. Volkan atışı kullandı, ön direğe gelen Civelli güzel bir vuruşla takımını öne taşıdı: 2-1. 79’da Murat Ceylan’ın ceza alanı yayından yaptığı ve üst direkten dönen top Mersin’in şanssızlığıydı. 73 dakika bir kişi eksik olmasına rağmen, önde basarak, çoğalarak, yani oynayarak, Mersin gibi güçlü bir takımı 1-0 geriden gelip yenmek alkışlanır. 73 dakika bir kişi fazla oynayıp, oyunda bu kadar silik kalmanın mazeretini bulmak zor!

Hakan Can


Bursaspor tribünleri ayağa kalktı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ