MENÜ

Bu Webo size ne etti gardaş?

Emenike kadar gol atan ancak Nijeryalının yarısı kadar bile süre alamayan Pierre Webo, İsmail Kartal'ın gözüne bir türlü giremiyor.

Bu Webo size ne etti gardaş?

Fenerbahçe'nin silahları Sow, Emenike, Kuyt ve Webo, toplam gol sayısında geçtiğimiz yılın oldukça gerisinde kaldı. 2013-14 sezonunun 22. haftasında 32'e gole imza atan süper 4'lü bu yıl aynı süre içerisinde ancak 23 kez ağları havalandırabildi. 9 gollük farkın oluşmasındaki en önemli etken ise Emenike ve Webo'nun geçen yılki rakamlarına ulaşamaması oldu.

Emenike'yi kazanmak - Şubat ayını kaybetmek

Sezon başından bu yana formsuz bir görüntü çizen, hemen her fırsatta taraftarlarla, takım arkadaşlarıyla ve teknik heyetle tartışma yaşayan Emmanuel Emenike, bütün bu olumsuzluklara karşın Fenerbahçe'de en çok forma şansı bulan oyuncuların arasında yer alıyor. Ligin 22. haftası itibarıyla tam 19 karşılaşmada forma giyen Nijeryalı futbolcu, sahada kaldığı 1297 dakika boyunca yalnızca 4 gol kaydederek büyük bir hayal kırıklığı yarattı. 27 yaşındaki golcünün dakika-gol oranı hesaplandığında 324 dakikada bir topu filelerle buluşturabildiği görüldü. Bu oran, 281 dakikada bir gol kaydedebilen orta saha oyuncusu Emre Belözoğlu'nun bile gerisinde kaldı. İsmail Kartal hemen her fırsatta oyuncusunu kazanmak adına tercihini Emenike'den yana kullanırken, Fenerbahçe Şubat ayında yalnızca bir kez galip gelebildi ve yaşanan puan kayıplarıyla birlikte ligde 3. sıraya geriledi.

Görünmez adam Webo
Gol sayılarına bakıldığında geçen yılki performansını aratan bir diğer oyuncu da Pierre Webo gibi duruyor. Ancak durum göründüğünden oldukça farklı... Bu sezon 15 karşılaşmada forma giyen ve yalnızca 503 dakika sahada kalan 33 yaşındaki futbolcu, görev aldığı kısa süreye 4 gol birden sığdırmayı başardı. Ortalama 125 dakikada bir kez skoru değiştiren Webo, süre-gol oranında bütün takım arkadaşlarını ardında bırakmasına karşın İsmail Kartal tarafından adeta "Görünmez adam" ilan edildi. Gerek Aykut Kocaman, gerekse Ersun Yanal döneminde sık sık maç çevirme özelliğini ortaya koyan Kamerunlu forvet, hak ettiği formayı Emenike'den bir türlü kapmayı başaramadı.

Fenerbahçeli futbolcuların süre-gol oranında ilk 5'i

Pierre Webo - 125 dakikada 1 gol
Moussa Sow - 182 dakikada 1 gol
Dirk Kuyt - 260 dakikada 1 gol
Emre Belözoğlu - 281 dakikada 1 gol
Emmanuel Emenike - 324 dakikada 1 gol

Batuhan Özdemir - twitter.com/batuhan_ozdemr,
Eski Fenerliler kâbus oldu

Haberin Devamı
YORUM YAZ