MENÜ

Beşiktaş'ı şok eden belge... Yine mi Olimpiyat

Stadyum kabusu bu sezon siyah beyazlı camiayı canından bezdirdi. Taraftarlar Vodafone Arena'ya taşınmayı düşlerken, yönetim 2015-16 sezonunda da Atatürk Olimpiyat Stadı'nı kullanmak için ön başvuruda bulundu.

Beşiktaş'ı şok eden belge... Yine mi Olimpiyat

Önümüzdeki sezon da siyah beyazlı camia Olimpiyat Stadı yollarına düşebilir. Belki yıllar boyunca unutulmayacak Liverpool zaferine ev sahipliği yaptı ama Beşiktaş bu sezon hiçbir şeyden çekmedi Olimpiyat Stadı’ndan çektiği kadar! Özellikle lig maçlarında passolig uygulamasının da etkisiyle boş kalan statta puanlar havaya uçtu. Olimpiyat’taki 5 lig maçında sadece Bursa’yı yenebilen, Fenerbahçe ve Galatasaray’a boyun eğen, Rize ve Eskişehir’le berabere kalan Kartal, 10 puan kaybetti. Hal böyle olunca, Siyah-Beyazlılar çareyi Osmanlı Stadı’na taşınmakta bulmuştu.

PROTOKOL TALEBİ

Herkes, Vodafone Arena’ya taşınmak için sabırsızlanırken, ortaya çıkan şok bir belge şaşkınlık yarattı. Beşiktaş, 2015-16 sezonunda da Olimpiyat’ta oynamak için başvuru yaptı. ‘Beşiktaş Futbol Yatırımları Ticaret A.Ş.’ tarafından Beşiktaş Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı imzasıyla İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’na yapılan başvuruda “Profesyonel Futbol Takımımızın 2015-16 sezonunda Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA kupaları organizasyonlarında Olimpiyat Stadyumu’nu kullanması hususunda kurulunuz ile protokol anlaşması yapma talebimizi müsaadelerinize arz ederiz” ifadeleri yer aldı. UEFA’ya stat bildirimleri nisan ayında yapılıyor. Beşiktaş, sözleşmeyi bir an önce yapmak için elini çabuk tuttu. Bu başvuru, bir anlamda Arena’nın yeni sezona da yetişmesinin mucize olacağının da göstergesi kabul ediliyor.

TEDBİR AMAÇLI

Beşiktaş Yönetimi, başvurunun ‘tedbir amaçlı’ yapıldığını belirtiyor. Arena tamamlanmadan ve UEFA incelemesinden geçmeden stat onayı alma ihtimali yok. Bu nedenle Beşiktaş, UEFA’ya öncelikle Olimpiyat’ı bildirecek. Ancak başvuruyla ilgili ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı gerekiyor.

ÇİM ZEMİNİ DEĞİŞECEK

Beşiktaş ile Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu arasında yeni protokol imzalanması halinde Olimpiyat Stadı’na bir dizi makyaj yapılması planlanıyor. İlk olarak ligler tatil olunca oyunculardan çok şikayet alan çim zemin değişecek. Stat aydınlatması ve skorboardın da değiştirilmesi gündemde. Ancak bu düzenlemeler 3-4 ayı bulabileceği için stadın yeni sezona yetişip yetişmeyeceği soru işareti yaratıyor.

(Habertürk)
Bilic penaltılarda Demba Ba'ya ne dedi?

Haberin Devamı
YORUM YAZ