MENÜ

Akhisar Belediyespor 0-2 İstanbul Başakşehir

Erciyes ve Fenerbahçe'yi deviren Akhisar, Başakşehir engelini aşamadı. İstanbul ekibi, zorlu deplasmanı 2-0'la geçerken 4'üncülük koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı.

Akhisar Belediyespor 0-2 İstanbul Başakşehir

Fenerbahçe’nin evinde 33 maçlık serisine son vermek kolay iş değil. Carlos’un Akhisar’ı, Erciyes’i devirdikten sonra zirvenin en güçlü adayını da doğru bir planla dize getirmişti. Topu rakibe bıraktılar, 365’e 171’lik başarılı pasla oyunu seyredip hataları affetmediler. Yani dünkü rakipleri Başakşehir’in yaptıklarını yaptılar. Carlos’un oynatmak istediği, ‘Ayağa paslara dayalı hızlı hücum futbolu’ 3 takımın
kullandığı, tarlayı andıran 19 Mayıs Stadı’nda mümkün değil. Takımın genetiği, Bilal’in; Bruno, Güray ve Gekas’a atacağı uzun toplara bağımlı. Ligin analiz ustası hocalarından Abdullah Avcı; defansif orta sahaları Sedat, Mahmut ve Badji’yle Akhisar’ın bu silahını da durdurdu. Böyle olunca Başakşehir’e 3 maçta 3 gol atan Gekas, 20 kez topla buluştuğu maçın 67. dakikasında kenara alındı. Utanç verici
zeminde kaos futbolunu nasıl oynaması gerektiğine iyi çalışan Avcı’nın galibiyeti bu. 54’te Uğur’un amiyane bir şekilde kendini bıraktığı pozisyona penaltı, Oğuz’a ise sarı kart veren Barış Şimşek’e söyleyecek laf yok, çünkü kararla uzaktan yakından alakası yok. Batdal’ın ayağını kırmaya teşebbüs eden Custodio’yu atmaması ise şaka olsa gerek.

Bu kez olmadı

Semih, Oğuz’u zor da olsa mağlup etti. Carlos’un, Lualua ve Vaz Te hamleleri skoru bulmuş Başakşehir’in kilidini açmaya yetmezdi, yetmedi de. 77’de Merter, Cenk’in içeri çıkardığı topu tamamlayarak Süper Lig kariyerindeki 3. golünü kendi kalesine attı. Başakşehir, kritik deplasmandan zaferle ayrıldı.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ