MENÜ

7 puan nasıl uçtu?

Fenerbahçe son 4 haftada sadece bir galibiyet alırken liderlik yolunda çok büyük yara aldı. Peki 4 maçta 7 puan nasıl kaybedildi?

7 puan nasıl uçtu?

Fenerbahçe'nin ligdeki puan kayıpları taraftarlarını şoke etmeye devam ediyor. Özellike son 2 haftada bir puan alınması, golcülerin formsuzluğu Galatasaray maçı öncesi moralleri alt üst etti.

Her şey Trabzon ile başladı

19. haftada oynanan Trabzonspor maçı öncesi iki kulüp arasındaki gerilim İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Bülent Yıldırım'ı aramasıyla tavan yapmıştı ancak Fenerbahçeli futbolcular bu gerilimden fazla etkilenmeden Bordo Mavililer karşısında harika bir 90 dakika ortaya koydular. Kaçan goller, girilen pozisyonlar, topla oynama yüzdesi gibi istatistikler Kanarya'nın açık ara lehineydi ama maç skoru 0-0'dı. Sow'un Trabzon kalesinden çıkardığı(!) gol, işin nirvana'sı oldu. Maç sonu futbolseverlerdeki genel düşünce "Olmayınca olmuyor." idi.

Antep'te facia ilk yarı

Bir hafta sonra ise Sarı Lacivertliler, Antep deplasmanındaydı. Emenike'yle 1-0 öne geçen Fenebahçe bu golden sonra adeta durdu ve kalesinde çok net 3-4 pozisyon verdi. Ancak Gaziantepli forvetlerin şanssızlığı farkı önledi. İkinci yarı ise Kuyt Fenerbahçe'ye tüm kapıları açan golü kaydetti. Morali bozulan Antep fark yedi.

Akhisar da Trabzon gibi

"Kaza" denen Trabzon maçının ardından iç sahadaki ilk maça Sarı Lacivertliler şok bir gol yiyerek başladı. Ancak taraftarın güveni tamdı. Kaçan goller devam ederken Emenike fizik kurallarını zorluyordu. Meireles'in golü herkesi rahatlatırken, ikinci yarı gol kaçırma hastalığı yeniden hortladı! Sow, Emenike atamıyor, geçen sezonunun kurtarıcısı Webo'nun oyuna girmesi de etki etmiyordu. Taktiksel disiplinden kopan Fenerbahçe 90'da golü yiyen taraftı.

Ve Konya...

Torku Konyaspor karşısında Caner ve buna bağlı olarak Alves'den yoksun mücadele eden Fenerbahçe, ev sahibinin iyi futboluna karşılık veremedi. Emre'nin ikinci yarı oyuna girmesi orta sahayı toparlarken, forvetlere çare bulunamadı. Emenike formsuzluğunu korurken, çalım atan, dribling yapan ve basit bir golü kaçırdığı için eleştirilen isim yine Gökhan Gönül oldu. Ancak Sow ve Kuyt forvet olmalarına rağmen Gökhan'ın hücumda verdiği kadar katkı sağlayamadı.

Galatasaray son şans...

Haftaya oynanacak Galatasaray derbisi ise Fenerbahçe için son şans... Kanarya'nın muhtemel bir puan kaybı, Galatasaray'ı 4. yıldız yolunda yalnız bırakabilir. Bu da tepkilerin Emenike ve Sow'dan İsmail Kartal'a ve belki de sezon başı "Başarı İsmail Kartal'ın, başarıszlık benim" diye Aziz Yıldırım'a kadar ulaşmasına sebep olabilir.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ