MENÜ

Çaykur Rizespor 3-0 Eskişehirspor

Hafta içinde kurbanlar kesildi, stada hocalar getirildi, kaleler üflendi... Ve Çaykur Rize'nin 287 günlük evinde kazanamama serisi sona erdi. Eskişehir'i; Deniz, Eren ve Lafferty'nin golleriyle deviren Yeşil-Mavililer lige tutunma yolunda 6 puanlık bir zafer kazandı.

Çaykur Rizespor 3-0 Eskişehirspor

Çaykur Rizespor gibi güzel stada, mükemmel sayılabilecek tesislere sahip bir takımın iç sahada maç kazanamaması akla, mantığa sığan bir iş değil. Tam 287 gün süren bu kâbus Uğur Tütüneker ve Mehmet Özdilek’i eskitti. Karadeniz ekibini uçuruma sürekleyen kötü seriye Hikmet Karaman, ‘dur’ dedi. Hafta içinde statta kurban kesildi, özel hocalar kaleleri okudu, üfledi ve Rize, Eskişehir’i devirip sahasında sevindi.

Skibbe’nin işi zor

Eskişehir’in başına ikinci kez geldiği günden bu yana değişik saha dizilişleriyle bir türlü sistem oturtamayan Skibbe, Beşiktaş’ı deviren ‘Üçlü görünümlü beşli’ savunmayı bozmadı. Ancak eksikler nedeniyle o bloktaki isimler değişince plan daha ilk 15 dakikada hüsrana dönüştü. Sakat Kweuke’nin yokluğunda ileri uçta görev alan Deniz Kadah, topu ceza alanı dışında alıp slalomlarla ağlara bıraktığı anda Eskişehir savunması daha maça başlayamamıştı bile!

Biraz da kendisine!

14’te ise sezonun 6 asistli yıldızlarından Eren Albayrak, “Bir tane de kendim atayım” diyerek Süper Lig’de bu yıl ilk kez fileleri havalandırdı. 18’de Lawal’ın acımasız dirseğine direkt kırmızıyı çıkaran Bülent Yıldırım haklı, o darbeden sonra yüzüne ‘faça’ almadan maça devam eden Sercan Kaya ise çok şanslı. Eksik rakip karşısında geri kalan bölümde kontrolü hiç kaybetmeyen Rize, 52’de Sercan’ın klas asisti, Lafferty’nin dokunuşuyla fişi çekti: 3-0.

90+ Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ