MENÜ

Volkan Demirel beraat etti

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, takımının Kasımpaşa ile oynadığı Süper Lig maçında, futbolcu Yalçın Ayhan'a "tehdit ve hakarette" bulunduğu iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Volkan Demirel beraat etti

Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına sanık Volkan Demirel ve müşteki Yalçın Ayhan katılmazken tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Volkan Demirel'in avukatı Mahir Işıkay, suça konu eylemleri müvekkilinin işlemediğini belirterek, "Stresli bir iş yapılmaktadır. Ancak bu eylemi müvekkilimin yaptığı anlamına gelmez, beraatını talep ederim" dedi. Yalçın Ayhan'ın avukatı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ise şikayetçi olduklarını Volkan'ın cezalandırılmasını talep ettiklerini belirtti.

Suçun işlendiği sabit değil: beraat

Mahkeme, tehdit ve hakaret suçlarından Volkan Demirel'in cezalandırılması yönünde dava açıldığını ancak söz konusu suçun Demirel tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirterek beraatına karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 24 Şubat 2013 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübü ile Kasımpaşa Spor Kulübü arasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Süper Lig maçının oynandığı anlatıldı. Maçın devre arasında futbolcuların dinlenme odalarına geçtikleri sırada Demirel'in aralarında Ayhan Yalçın'ın da bulunduğu Kasımpaşalı futbolculara hakaret ettiği belirtilen iddianamede, maç bitiminde de
Demirel'in Ayhan'ın yolunu keserek tehdit ettiği aktarıldı.

İddianamede Volkan Demirel'in Yalçın Ayhan'a yönelik "tehdit ve hakarette" bulunduğu gerekçesiyle toplamda 9 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ