MENÜ

Milan mı sandın!

Liverpool'u penaltılarla deviren Beşiktaş, İngiliz devine 2005'teki Şampiyonlar Ligi finalini hatırlattı...

Milan mı sandın!

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2005 yılında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde, Milan’a karşı 3-0 geriden gelip 3-3’ü yakalayan ve rakibini penaltılarla yıkan Liverpool, Beşiktaş’a karşı aynı statta hiçbir varlık gösteremedi. İngilizler’i bu kez penaltılar da kurtaramadı!

UEFA Avrupa Lig
i
’nde tarihi bir gece yaşayan Beşiktaş, Liverpool’u adeta Atatürk Olimpiyat Stadı’nın çimlerine gömdü. İngilizler, 120 dakika artı penaltı atışları boyunca sahada hiçbir varlık gösteremedi. Hatta tribün baskısıyla birlikte genç oyuncuların ayaklarının titrediği gözlendi. Oysa Liverpool, Beşiktaş 1-0 öne geçtiğinde, tıpkı 2005’teki finalde olduğu gibi geriden gelmeyi planlıyordu.

Stadın büyüsünü bozdular

O gün Şampiyonlar Ligi final maçında Milan, Liverpool karşısında ilk yarıyı 3-0 önde bitirmişti. Ancak İngilizler ikinci yarıda 3-3’ü bulup, maçı penaltılara taşıyarak kupaya uzanmıştı. Bu nedenle Olimpiyat Stadı’na özel duygular besleyen Liverpool, Beşiktaş karşısında skoru çevirmeyi başaramadı. Ada’daki ilk maç da tek gollü Liverpool galibiyetiyle bittiği için, İstanbul’da uzatmalara gidildi. Beşiktaş yine baskın oynayan, golü arayan, pozisyonları bulan taraftı. Beklenen gol gelmedi ve penaltılara geçildi.

Korku yüzlerinden okundu

Liverpool cephesi bir kez daha 2005’te zafere ulaştıkları Milan maçını hatırladı. Ancak Beşiktaş, Milan’ın yaptığını yapmadı. 5 nefis, usta işi penaltı vuruşuyla ağları sarsan Siyah-Beyazlılar, rakibini büyük bir şokla evine gönderirken, adını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı. Liverpool forması giyen oyuncuların yüzündeki şaşkınlıkla karışık korku ifadesi, sahayı terk ettikleri sırada çok net bir şekilde görülüyordu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ