MENÜ

Hakemlere kara kutu

Hakemler ve futbolculara saha içindeki tüm konuşmaları kayıt altına alınacak. İlk uygulama Galatasaray-Kayseri Erciyes maçında...

Hakemlere kara kutu

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçında bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. Son günlerde artan hakem hataları nedeniyle sürekli eleştirilen Namoğlu, hataları minimum seviyeye çekeceklerini söyleyerek uygulamayla ilgili bilgi verdi.

MHK Başkanı, "Hakemler yaptıkları konuşmalara göre değerlendirilecek. Hakemler isterse mikrofonu açıp kapatabilecek. Hakemleri dinleme sistemine Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçıyla başlıyoruz" açıklamasını yaptı. Namoğlu, sistemin nasıl işleyeceğini de açıklayarak, "Hakemlerde kara kutu olacak. Tüm diyaloglar, tüm konuşmalar bu kara kutuya kaydedilecek" dedi.

Uygulamanın çok faydalı olacağını düşünen MHK'nın, gerek gördüğü takdirde saha içindeki konuşmalarla ilgili kayıtları önümüzdeki dönemde basınla da paylaşabileceği konuşuluyor. MHK'nın bu yöntemle, haksız eleştirilerin önüne geçmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ