MENÜ

Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Arena'da bugün SAİ Kayseri Erciyes'i konuk edecek olan Galatasaray'da parola işte bu. Haftaya lider giren Sarı-Kırmızılı ekipteki tüm hesaplar, açılış maçında 3 puanı koparıp, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın puan kaybını beklemek üzerine yapıldı.

Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig’de 22. haftayı, bugün TT Arena’da Kayseri Erciyes’i konuk edecek olan Galatasaray açıyor... Uzun bir aradan sonra ilk kez cuma maçına çıkmaya hazırlanan Sarı-Kırmızılı ekip, haftaya lider girmenin keyfini yaşıyor. Program bu şekilde olunca, galibiyetin anlamı daha da özel bir anlam taşıyor. Erciyes’i devirip 3 puanı hanesine yazdırmak isteyen Galatasaray, Fenerbahçe ile Beşiktaş’ın puan kaybını bekleyecek. Kazanmasi halinde haftaya Kadıköy’deki derbiye lider çıkmayı garantileyecek olan Galatasaray, farkı da açarak avantajını daha da artırmanın hesapları içinde. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da son antrenman öncesinde kısa bir toplantı düzenleyip, işte bu tabloyu öğrencilerine aktardı.

‘İş kazası olmasın’

Çok zor bir süreçten en az kayıpla çıkmayı başardıklarını hatırlatan Hamza hoca, “Artık her maç bizim için final havasında. Erciyes’i yenip, Kadıköy’e rahat gidelim. İş kazası kesinlikle istemiyorum” ifadesini kullandı. Futbolcular da kenetlenip, 11 maçtır devam eden yenilmezlik serisini, Kayseri Erciyes karşısında da sürdürerek Fenerbahçe derbisine kayıpsız çıkma üzerine birbirlerine söz verdiler.

Muhtemel 11'ler

STAT: TT Arena
HAKEM: Tolga Özkalfa
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Chedjou, Olcan, Hamit, Selçuk, Yasin, Bruma, Sneijder, Umut.

Kayseri Erciyes: Zülküf, Cenk, Caner, John, Anıl, Murat Y., Serdar G., Drenthe, Yasin, Necati, Vleminckx.

Metin Karabaş


*****

Semih Kaya ilk 11’de

Devre arasındaki hazırlık maçında yaşadığı sakatlığı atlatan Semih Kaya, bugünkü Erciyes maçıyla birlikte ilk 11’e dönüyor. Genç stoper, savunmada Chedjou ile birlikte görev yapacak.

Melo hastanede forma Hamit’te

Bel fıtığı nedeniyle ameliyat edilen Felipe Melo, hastanede dinlenme sürecine devam ediyor. Sezonu büyük ihtimalle kapatan Brezilyalı futbolcunun yerine, orta sahanın savunma yükünü Hamit Altıntop çekecek. Hamza hoca bu bölge için Dzemaili’ye de hazırlıyor.

Gözler yine Umut Bulut’ta

Burak Yılmaz’ın sakatlığında tekrar ilk 11’e dönecek olan Umut Bulut’un bugün Erciyes karşısındaki performansı, Galatasaray’ın galibiyeti adına belirleyici olacak. Tecrübeli futbolcu, Burak olmadığı zamanlarda gol yollarında Galatasaray’ın derdine derman olamamıştı.

Sneijder’e özel görev

Aslan’ın 10 numarası Sneijder’e, Erciyes maçında da büyük iş düşecek. Teknik patron Hamzaoğlu, orta sahada Selçuk’un Hamit’le beraber biraz geride kalmasını isterken, Sneijder’e daha serbest ve gole yakın bir rol tanıdı.

Tolga Özkalfa Aslan’a yarıyor

Bugünkü mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa, daha önce Galatasaray’ın 17 lig maçını yönetti. Cim Bom bu maçlarda 10 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgi elde etti. Erciyes’in ise Özkalfa ile galibiyeti yok. Kayseri ekibi, Özkalfa’nın düdük çaldığı 5 lig maçında 2 beraberlik, 3 yenilgi yaşadı.

Cim Bom’da son durum

Erciyes maçının hazırlıklarını Florya’da yapılan idmanla tamamlayan Galatasaray, tesislerde kampa girdi. Aslan’da Burak ve Melo, sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca Semih, Hakan Balta ve Yekta derbi öncesi ceza sınırında bulunuyor.

Erciyes’te son durum

Konuk ekip Kayseri Erciyes, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veriyor. Gökhan Değirmenci ve Edinho gibi iki önemli ismin cezalı durumda olması, Kayseri ekibinde sıkıntı yarattı. Ayrıca Mangane, Sylla, Barış Memiş, Mehmet Akgün ve Yasin de kart cezası sınırında bulunan isimler.

Şifo hocadan gözdağı geldi

Erciyes’in teknik patronu Mehmet Özdilek, Galatasaray maçı öncesi son derece iddialı konuştu. Başarılı çalıştırıcı, “Rakibimizi çok iyi analiz ettik, eksiklerini, yaptığı hataları futbolcularımız ezberledi. Rakibimizin zaaflarını iyi değerlendirerek karşılaşmadan galibiyetle ayrılıp Galatasaray’ı liderlik koltuğundan indireceğiz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ