MENÜ

Bundesliga'da derbi heyecanı: Borussia Dortmund - Schalke 04

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 23. haftası bugün oynanacak Borussia Dortmund-Schalke 04 derbisine sahne olacak.

Bundesliga'da derbi heyecanı: Borussia Dortmund - Schalke 04

"Ruhr derbisi" veya "Revier derbisi" olarak adlandırılan dev maçta bugün iki ezeli rakip Borussia Dortmund ile mavi-beyazlılar Bundesliga’da 86. kez karşı karşıya gelecek. Almanya Kupası ve diğer liglerde oynanan karşılaşmalar da dikkate alındığında 30 kilometre mesafede bulunan iki şehrin takımları toplam 145 kez birbirleriyle mücadele etti.

Dortmund Signal-Iduna Park stadında oynanacak karşılaşmada, ev sahibi ekip ligde son haftalardaki çıkışını sürdürmek istiyor. Ligde oynadığı son üç karşılaşmayı kayıpsız geçen, UEFA Şampiyonlar Lig’inde de Juventus’a karşı deplasmanda aldığı 2-1’lik mağlubiyete rağmen sonuçtan memnun görünen Borussia Dortmund, ezeli rakibini de yenerek puan cetvelinde üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. Sezona şampiyonluk adayı olarak giren ancak aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına uğrayarak ligde bir ara son sıraya kadar gerileyen sarı-siyahlılarda ayak bileğinden sakatlığı bulunan Lukasz Piszczek oynayamayacak. Polonyalı oyuncunun 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmişti.

Gribe yakalanan ve Torino’daki maçtan sonra ağız maskeleriyle dönen Neven Subotic, Kevin Kampl ve Shinji Kagawa’nın maç gününe kadar iyileşeceği ve Schalke’ye karşı oynayabileceği, kas sorunları yaşayan savunma oyuncusu Sokratis’in durumunun ise maç saatinde belli olacağı kaydedildi.

Son üç karşılaşmada 4 gol atan Pierre-Emerick Aubameyang ve geçen haftalarda sözleşmesini uzatan Marco Reus sarı-siyahlı ekibin en büyük silahları olarak görülüyor.

Schalke cephesi

Son üç karşılaşmada galibiyet alamayan Schalke 04 de rakibini kendi evinde mağlup ederek hem prestij kazanmak hem de ligde üst sıralardan kopmamak istiyor.

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı hedefleyen mavi-beyazlı ekip, puan cetvelinde rakibinden 10 puan önde yer almasından dolayı karşılaşmaya biraz daha rahat çıkacak. Mavi-beyazlıların bu hafta Şampiyonlar Ligi’nde oynamaması ve sakatlığı geçen golcü oyuncu Klaas-Jaan Hunterler’in takıma dönmesi bir avantaj olarak görülüyor.

Di Matteo’nun ilk derbisi

Teknik Direktör Jens Keller’in yerine Ekim ayında Schalke’de göreve getirilen Roberto Di Matteo ilk "Revier derbisine" çıkacak. Matteo, takımıyla Bundesliga’da çıktığı 15 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Schalke 04, sarı-siyahlılara karşı oynanacak maça sakatlıklardan dolayı kaleci Ralf Faehrmann, Julian Draxler, Leon Goretzka, Jefferson Farfan, Sead Kolasinac ve Chinedu Obasi’dan yoksun çıkacak.

Mavi-beyazlılar, puan cetvelinde 35 puanla 4. sırada yer alırken, Borussia Dortmund 25 puanla 12. sırada bulunuyor.

Bu sezon iki takım arasında Gelsenkirchen’de oynanan ilk karşılaşmayı Schalke takımı 2-1 kazanmıştı.

Bundesliga’da Borussia Dortmund-Schalke 04 arasında oynanan 85 maçta iki takımın da 30’ar galibiyeti bulunuyor. 25 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Schalke 04 deplasmanda rakibine karşı oynadığı 42 maçtan 11’ini kazandı. Dortmund ise sahasında 18 kez galip ayrıldı. 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Bundesliga’da Borussia Dortmund ile
Schalke 04 arasında 7 Eylül 1963 tarihinde oynanan ilk derbiyi Schalke 04’un 3-1’lik üstünlüğüyle sona ermişti.

Polis Ruhr bölgesinde yer alan iki takımın taraftarları arasında gerginlik ve kavgalar yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemi alınacağı bildirildi.
Borussia Dortmund-Schalke 04 maçı bugün TSİ 16.30’a başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ