MENÜ

70 bin kişilik cehennem

70 bin inanmış Kartal, dün gece Olimpiyat'taki yerini aldı, Beşiktaş taraftarı bir kez daha herkesi kendisine hayran bıraktı. Görsel şovlar, 120 dakika susmayan tribünler ve tabii ki rekor... Stattaki taraftar sayısı 63 bin 122 olarak açıklandı. Devre arasında tribünler tamamen doldu ve sayı 70 bine ulaştı. Bu da Beşiktaş'a bir Avrupa maçında en çok seyirci toplayan takım unvanını getirdi.

70 bin kişilik cehennem

Hazırlıklar günler öncesinden başlamıştı. Beşiktaşlılar, Liverpool’a Olimpiyat Stadı’nda deyim yerindeyse cehennemi yaşatmak içim ant içmişti. Siyah-Beyazlılar nefes kesen 120 dakika, unutulmaz bir heyecana sahne olan penaltılar sonunda son 16’ya kaldı, tarih yazdı. Bu müthiş zaferde taraftarın katkısı ise tartışılmazdı. Avrupa’ya nam salan Beşiktaş taraftarı bir kez daha kendisini herkese hayran bıraktı. Maçın mesai saati bitimine denk gelmesi nedeniyle trafik sıkıntısı çeken birçok taraftar stada ulaşmakta zorluk çekse de Kartal’ı dev maçın ilk yarısında tam 63 bin 122 taraftar destekledi. Bu sayı resmi rakam açıklanmasa da devre arasında İkitelli’ye yetişenlerle birlikte 70 bine ulaştı. Hatırlanacağı üzere Süper Lig’de Siyah-Beyazlılar’ın, Galatasaray ile geçen sezonun 5. haftasında oynadığı derbiyi 76 bin 127 biletli taraftar izlemişti. Bu, Süper Lig için rekordu.

‘Liverpool bile...’

Beşiktaş taraftarı görsel şovları ve müthiş tezahüratlarıyla unutulmaz bir şölen havasına soktukları Olimpiyat’ta bir rekora daha imza attı. Bir Avrupa maçında stada en çok seyirci toplayan ilk Türk takımı olarak da tarihe geçti. Her maçını en az 40 bin kişiye oynayan Liverpool’un yıldızları bile dün geceki atmosfere hayran kaldı.

İkitelli’de kuş uçmadı

Beşiktaş-Liverpool maçı için stat dışı ve içinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Stat dışında bariyerler kurulurken, stat içinde de çok sayıda polis görev yaptı. Taraftarlar, tribünlere arandıktan sonra alındı. Küçük arbedelerin haricinde tribünlerde hiçbir olay yaşanmaması gecenin iki taraf için de sevindirici haberlerinden biriydi.

İngilizler kale arkasında

Liverpool için ayrılan bölüm 4 bin kişilikti. Ancak İngiliz ekibini dün gece Olimpiyat Stadı’nda destekleyen taraftar sayısı bin 500 oldu. Beşiktaş taraftarının ortaya çıkardığı müthiş atmosferde seslerini takımlarına duyurmakta zorluk çeken Liverpool’un destekçileri kale arkasındaydı. İngilizler maç sonunda stattan geniş güvenlik önlemleri altında ayrıldı.

Liverpool 9 yıl sonra...

İngiliz temsilcisi, 9 yıl sonra Atatürk Olimpiyat Stadı’nda maça çıktı. Bu statta 2005 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran İngiliz ekibi, 2006’da da ‘Devler Ligi’nde Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve sahadan 3-2 mağlup ayrılmıştı. Devler Ligi şampiyonluğu nedeniyle Liverpool için çok özel bir yere sahip olan bu stat, dün gece bir kez daha Kırmızılar’ın tarihinde önemli bir yer edindi.

Tribünde beyaz bayrak şov

Siyah-Beyazlı taraftarlar karşılaşmadan önce Doğu Tribünü’nde bayrak şov yaptı. Bu bölümde ellerindeki büyük beyaz bayrakları sallayan taraftarlar, Olimpiyat Stadı’nı adeta bayram yerine çevirdi. Beşiktaş’ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı’nın organize ettiği şov için hazırlanan bayraklar önceki gün statta hummalı bir çalışmayla tek tek koltuklara yerleştirilmişti.

Bize gelince durdu!

Slovenyalı hakem Damir Skomina dün geceki mücadele öncesi 102 uluslararası karşılaşmada 443 kez sarısına başvurup, maç başına 4.34 gibi yüksek bir ortalama tutturmuştu. 25 kez de kırmızısına başvuran 39 yaşındaki tecrübeli hakemin bu yüzden sık sık kartına başvurması bekleniyordu. Ancak normal süresi 1-0 tamamlanan maçta Slovenyalı hakem sarı kart için elini cebine yalnızca iki kez attı. Sarı kart gören isimler sadece Liverpool cephesindendi. Balotelli, kontrolsüz müdahale sonrası, Emrecan ise hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gördü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ