MENÜ

Şampiyonlar Ligi müjdesi

Beşiktaş'ın tarihi zaferi, ülke puanına büyük katkı yaptı. Komşu Yunanistan'dan da beklediğimiz haber geldi.

Şampiyonlar Ligi müjdesi

Türk futbolu çok kritik bir geceyi geride bıraktı. Türkiye'nin UEFA ülkeler sıralamasında 12. sıradaki yerini koruyabilmesi için Beşiktaş'ın galibiyeti, 13. sıradaki Yunanistan'ın temsilcisi Olympiakos'un da Avrupa'ya veda etmesi gerekliydi. Siyah-Beyazlılar üstüne düşeni yaptı, Liverpool'u 90 dakikasını 1-0 galip tamamladığı maçta penaltı atışlarıyla Avrupa'nın dışına itti.

Bir sonraki müjdeli haber Atina'dan geldi. Olympiakos ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Ukrayna ekibi Dnipro'ya diş geçiremedi ve 2-2 berabere kalarak Avrupa Ligi'ne veda etti. Bu sonucun ardından Türkiye UEFA ülkeler sıralamasında 12. sıradaki yerini korudu. Yunanistan ise 13.'lükte kaldı.

Direkt Şampiyonlar Ligi'nde

Peki bu sıralama ne anlama geliyor? Sıralamadaki yerimizin değişmemesi büyük bir müjde niteliğinde. UEFA ülkeler sıralamasında 12. sırada tutunduğumuz için 2016'da UEFA organizasyonlarına birer takımımızı direkt yollayacağız. Spor Toto Süper Lig Şampiyonu, Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak. UEFA Avrupa Ligi gruplarına da bir temsilcimiz doğrudan doğruya gidecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ