MENÜ

Lucescu için takım satın alıyor

Shakhtar'ın sahibi Rinat Ahmetov, Mircea Lucescu için Sırbistan'ın önde gelen ekiplerinden bir tanesini satın alıyor.

Lucescu için takım satın alıyor

Shakhtar Donetsk Kulübü Başkanı Rinat Ahmetov, teknik direktör Mircea Lucescu'ya yeni bir hediye vermeye hazırlanıyor. Ukrayna'da süren iç savaş nedeniyle morali bozuk olan ve 10 yıldır başında olduğu Shakhtar'dan ayrılmayı düşünmeye başlayan Rumen teknik adamın aklını çelmek isteyen milyarder iş adamı bunun için her yolu deniyor.

Rus basınında yer alan haberlere göre Ahmetov, Sırbistan'ın önde gelen takımlarından Vojvodina'yı satın almak için harekete geçti. Ukrayna'daki ortam nedeniyle futbol yatırımlarını ülke dışına da taşımak isteyen Ahmetov'un, şu an ligde Partizan ve Kızılyıldız'ın ardından üçüncü sırada bulunan takımı bünyesine katacağı belirtildi.

Bu sezon büyük ihtimalle Avrupa kupalarına katılım hakkı elde edecek olan kulübün, Ukraynalı iş adamı satın alması durumunda kaderinin ne olacağı ise merak konusu. UEFA yönetmelikleri, Avrupa kupalarında aynı kişinin sahip olduğu iki takımın aynı anda mücadele edemeyeceğini söylüyor. Bu yüzden satın alınacak ekibin, Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski hocası Lucescu'ya bir uydu takım yaratma amaçlı olabileceği yorumları yapılıyor.

Vojvodina, iki sezon önce UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bursaspor'u elemişti.

Kaynak: Skorer

Haberin Devamı
YORUM YAZ