MENÜ

Karşıyaka'da gidenler coştu gelenler durdu

Ligde Şanlıurfaspor yenilgisiyle Play-Off hattının 3 puan gerisine düşen Karşıyaka bu sezon yabancı futbolcularından beklediği verimi alamazken, gönderdiği futbolcular ise yeni takımlarında yıldızlaştı.

Karşıyaka'da gidenler coştu gelenler durdu

PTT 1. Lig'de çektiği maddi sıkıntılara rağmen sezonu Play-Off grubu içinde tamamlamayı hedefleyen Karşıyaka'nın yüzünü yabancı oyuncuları da güldüremedi. Yeşil-Kırmızılılar'dan ayrılan isimler ise gösterdikleri performansla yönetime adeta 'eyvay!' dedirtti. İzmir ekibinin bu sezon kadroya kattığı 'Gol Kralı' apoletli Kahe, fileleri 3 kez sarsarken, yedek kulübesini mesken tuttu. Adana Demirspor formasıyla ligde son iki sezonda 24 gol atan Juninho, büyük umutlarla geldiği Karşıyaka’da 2 golde kaldı. İlk 8 hafta kaleyi koruyan Loriya daha sonra eldivenleri Behram’a kaptırdı, devre arasında takımdan ayrılan Kazak file bekçisi kulüpsüz kaldı.

Ars, Bicik ve Ofoedu aranıyor
Kaarşıyaka’da geçen yılın en skorer ismi olmasına rağmen kadroda düşünülmeyen Ars, yeni takımı Nec Nijmegen’de 19 gol attı. Nijmegen Hollanda 2’nci Ligi’nde en yakın rakibinin 14 puan önünde şampiyonluğa koşarken, Ars da krallık yarışında zivede yer alıyor. Eski Karşıyakalı Bicik, Çek Cumhuriyeti’nin güçlü takımı Sparta Prag’da şampiyonluk mücadelesi veriyor. Bicik, Şampiyonlar Ligi elemeleri ve UEFA Avrupa Ligi’nde de takımın birinci kalecisi olarak sahaya çıktı. Karşıyada’dan ilk yarı bitmeden ayrılıp Samsunspor’la anlaşan Ofoedu, 5 maçta 3 gol, 2 asistle Play-Off hattına yükselen takımını sırtlıyor.

Şimşek'le Göksu da Antalya'da
Karşıyaka’dan ayrılıp, Süper Lig yarışındaki rakiplerden Antalyaspor’la anlaşan teknik direktör Yusuf Şimşek, Mustafa Ati Göksu’yu da yanında götürdü. Karşıyaka’da iki sezondur UEFA Pro Lisans diploması olmayan Sait Karafırtınalar ve Yusuf Şimşek’in yerine ismi esame listesine teknik direktör olarak yazılan ve maçlarda kulübede yer alan Göksu, görevine Antalya’da devam edecek. Şimşek gibi belgesi yetersiz olan Yeşil-Kırmızılılar'ın yeni teknik direktörü Ayhan Akman, başka bir teknik direktörün lisansı altında sahaya çıkacak. Akman yönetimindeki ilk maçta cumartesi günü son sıradaki Orduspor’u ağırlayacak Karşıyaka’da sakat Onur Alkan dışında eksik yok.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ