MENÜ

Galatasaray, Ergin Ataman'a verilen cezaya itiraz edecek

Galatasaray Basketbol Şubesi'nin başına geçen kulüp yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, oyuncusu Göktürk Ural'a tokat attığı için Türkiye Basket Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 75 bin TL para cezasına çarptırılan koç Ergin Ataman'a verilen cezaya itiraz edeceklerini söyledi.

Galatasaray, Ergin Ataman'a verilen cezaya itiraz edecek

GS TV'ye konuşan Aküzüm'ün sözleri şöyle;

"Ergin Ataman için Federasyon Disiplin Kurulu'nun almış olduğu karara itiraz edeceğiz.

Bana göre isabetsiz bir karar. Türkiye'de bazı takımların koçları saha içinde ve maç sırasında oyuncularına aleni sert fiziksel müfahalelerde bulundu. Önemli takımlarda meydana geldi. Soyunma odası değil maç esnasında ve seyircilerin önünde oldu. Ancak aleni olan şeylere ceza vermeyen federasyon soyunma odasında meydana gelen bir olayı çok çabuk cezalandırdı.
Turgay Demirel FIBA başkanı oldu. Maalesef yıllardır Galatasaray aleyhine tutum takındı. Kendisinin FIBA başkanlığı ile basketbol federasyonu başkanlığını birlikte sürdürmesi zaten uygun değil.
Ergin Ataman Türkiye Basketbol milli takımın Baş antrenörü onlarca milli oyuncu yetiştirmiştir. Bir baba ve abi gibi uyarı amacıyla yapmış olduğunu söylediği bu hareketten dolayı linç edilmesini anlamıyoruz. Göktürk ural da bizim oyuncumuz, bu camianın evladı... Galatasaray aile içinde bütün bu sorunları çözecek tarihsel birikimi ve tecrübeye sahiptir. Biz bu konuyu zaman içinde çözeriz."

İSTANBUL / DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ