MENÜ

Böyle saldırı görülmedi!

Avrupa Ligi'ndeki Feyenoord - Roma maçında eşi benzeri görülmemiş bir saldırı gerçekleşti.

Böyle saldırı görülmedi!

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Feyenoord ile AS Roma arasında oynanan rövanş maçı büyük olaylara sahne oldu. İtalya'daki ilk müsabakada da olaylar çıkmış, birçok taraftar gözaltına alınmıştı. Hollanda'daki rövanşta ise eşi benzeri görülmemiş ırkçı bir saldırı yapıldı. De Kuip Stadı'nı dolduran Rotterdam temsilcisinin taraftarların hedefinde, Roma'nın yıldız futbolcusu Gervinho vardı. Taraftarlar, Fildişi Sahilli oyuncuyu hedef alıp, yeşil sahaya dev boyutlarda plastik şişme muz attı.



Maça ara verildi

Öte yandan gerginliğin hakim olduğu statta sahaya birçok yabancı maddenin atılması sonrası hakem Clement Turpin, maçı durdurdu ve içeri girdi. UEFA'daki yetkililerle bir görüşme gerçekleştiren Fransız hakem, yaklaşık 10 dakikanın ardından tarafları yeniden sahaya davet etti. Kritik müsabaka 54. dakikadan itibaren devam etti.

Çakır’ın maçında Zenit güldü: 3-0

Şampiyonlar Ligi’nde grubunda üçüncü olan ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam etme şansını elde eden Rus ekibi Zenit, ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Hollanda’dan PSV Eindhoven takımını taraftarı önünde de yendi: 3-0. Başarılı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yönettiği mücadelede rakibine karşı özellikle ilk yarıda etkili bir futbol sergileyen Zenit, 29. dakikada Danny’nin pasında Rondon’un golüyle öne geçti: 1-0. PSV, beraberliği sağlamak için bastırsa da, 48. dakikada Hulk, farkı 2’ye çıkaran golü atmayı başardı. Bu golden sonra konuk takım daha fazla risk aldı ve savunma ağırlıklı oynayan Zenit, 67’de de ilk gole imzasını atan Rondon’un golüyle maça noktayı koydu: 3-0. Başarılı bir maç yöneten Çakır ise 90 dakika boyunca Zenit’te 1, PSV’ye de 3 sarı kart çıkardı.

Mancini’li İnter turladı: 1-0

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Roberto Mancini’nin takımı İnter, İskoçya’da 3-3 berabere kaldığı Celtic’i nefes kesen mücadelede tek golle geçerek, rakibini Avrupa Ligi’nin dışına itti. Çekişmeli geçen karşılaşmada İtalyan ekibine galibiyeti getiren golü, 88. dakikada Fredy Guarin filelere yolladı. Hakemimiz Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı mücadelede bir diğer İtalyan temsilcisi Fiorentina, Beşiktaş’ın yer aldığı gruptan bir üst tura çıkan Tottenham’ı, 1-1’in rövanşında 2-0 yendi. Mor Menekşeler’e taraftarı önünde zaferi getiren golleri, Mario Gomez ve Mohamed Salah kaydetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ