MENÜ

Aziz Yıldırım'ın mahkemesi başladı

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen şampiyonluk kutlamasında Genç Fenerbahçeliler (GFB) kurucusu Sefa Kalya'ya hakaret ettiği gerekçesiyle Aziz Yıldırım'ın yargılanmasına başlandı.

Aziz Yıldırım'ın mahkemesi başladı

Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Aziz Yıldırım ve şikayetçi Sefa Kalya katılmadı. Duruşmada tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada söz alan Kalya'nın avukatı Serkan Sarıyaprak şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, Yıldırım'ın cezalandırılmasını talep etti.

'Aziz Yıldırım mazeretli sayılsın'

Aziz Yıldırım'ın avukatı Deniz Tolga Aytöre ise müvekkilinin işleri nedeniyle duruşmaya katılamadığını kaydederek, "Bir sonraki celse Yıldırım'ı hazır edeceğiz. Mazeretli sayılmasını talep ediyorum" dedi.

'Bir sonraki mahkemede mazeretli olarak gelmezse'

Mahkeme, Aziz Yıldırım'ın avukatının talebi doğrultusunda bu celse için mazeretli sayılarak gelecek celse duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Mahkeme, bir sonraki celse geçerli bir mazeret olmaksızın Yıldırım'ın hazır edilmediği takdirde 'yakalama emriyle' duruşmaya getirileceğini belirterek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sefa Kalya'nın suç duyurusuna yer verildi. Söz konusu suç duyurusunda Yıldırım'ın 11 Mayıs 2014 tarihinde birden fazla kanal tarafından canlı olarak yayınlanan konuşmasını kesip GFB'nin olduğu tribüne dönerek sarf ettiği sözlerin müşteki Kalya'nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu kaydedildi. Yıldırım hakkında "Hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

DHA
Kadıköy'e derbi akını

Haberin Devamı
YORUM YAZ