MENÜ

Ah bir de Fenerbahçe'nin golcüsü olsa!

Fenerbahçe, sahasındaki Trabzonspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında belki de sezonun en iyi futbolunu oynadı, istatistiki anlamda rakiplerine büyük üstünlük kurdu. Ancak golcülerin başarısızlığı, Kanarya'ya 5 puana mâl oldu.

Ah bir de Fenerbahçe'nin golcüsü olsa!

Sarı-Lacivertliler, Şükrü Saracoğlu’nda oynadığı son 2 maçta kaybedilen 5 puanın şokunu yaşıyor. Bu kayıpların Fenerbahçe cephesinde bu kadar büyük üzüntü yaratmasının bir numaralı sebebi ise ortaya konulan müthiş futbol... İsmail Kartal’ın öğrencileri, istatistiki anlamda hem 0-0 biten Trabzonspor maçında, hem de 2-1 kaybettikleri Akhisar Belediyespor karşılaşmasında rakiplerini ezici bir üstünlük kurdu. Bordo-Mavililer önünde 8 net pozisyon yakaladı, 34 kez kaleyi yokladı ancak bir gol bile atamadı. Akhisar karşısında ise 6 gol pozisyonu, 20 şut, ceza sahasına gönderilen 87 top ve 8 kornere rağmen Meireles’in uzaktan attığı tek golle yetindi. Böylesi bir tabloya rağmen 2 maçta 5 puan bırakılmasının baş sorumlusu, Kanarya’nın formsuz golcüleri oldu. Her iki karşılaşmada da Emenike, Sow, Kuyt ve Webo önemli fırsatları harcadı. Şükrü Saracoğlu’nda oynanan bu mücadelelerde son vuruşlardaki başarısızlık hem yenilmezlik serisinin son bulmasına hem de takımın 4. yıldız yolunda ağır darbe yemesine neden oldu.

Kartal sorunu gördü ama...

İsmail Kartal, ara transfer dönemi başlarken yönetimden golcü transferi istedi. Bunu basınla da paylaşan başarılı çalıştırıcı, “Transfer döneminde merkez forvet alabiliriz” demişti. Kartal, takımdaki golcü sıkıntısını teşhis etti ancak yönetim yeni bir forvete imza attıramadı. Bunun iki önemli nedeni vardı. İlki, yabancı kontenjanının dolu olması. Diğeri ise ekonomik sıkıntılar. Bu sezon forma sponsoru olmayan ve tribün gelirleri ciddi anlamda düşen Fenerbahçe, bir de üstüne Kayışdağı’ndaki arazi için 70 milyon TL ödeyince adeta kasada para kalmadı. Transfer de yapılamadı.

Emenike’nin son şansı

Nijeryalı forvet golleri kaçırıyor, sıkıntısını İsmail Kartal yaşıyor. Emmanuel Emenike’yi kazanmak için elinden geleni yapan başarılı çalıştırıcı, son dönemde bu nedenle ciddi bir baskı altında. Hem camia, hem de taraftarlar İsmail Kartal’ın bir an önce Emenike’den vazgeçip alternatif isimlere şans tanımasını istiyor. Kartal ise ‘ne zaman ne yapacağı belli olmayan’ oyuncusunu kaybetmek istemiyor. Başarılı teknik adamın, deplasmanda daha etkili olan Emenike’ye Konya deplasmanında son kez şans vereceği öğrenildi.

Arda Erol

Haberin Devamı
YORUM YAZ