MENÜ

Adnan Öztürk: Şike davası kapanmadı

Galatasaray cephesinden sert çıkış... Başkan adayı Adnan Öztürk, "Şike davası kapanmadı" dedi.

Adnan Öztürk: Şike davası kapanmadı

Galatasaray başkan adayı Adnan Öztürk seçim startını verdi, Fenerbahçeliler'i kızdıracak sözler sarfetti.

Mayıs ayında yapılacak kongrede Galatasaray Başkanlığı'na aday olan Adnan Öztürk, TRT Spor ’da yayınlanan Futbol VIP programında çok konuşulacak açıklamalara imza attı. İşte Adnan Öztürk ’ün; Ünal Aysal’dan İnan Kıraç ’a, Duygun Yarsuvat’tan Bülent Tulun’a, Hamza Hamzaoğlu ’ndan Ergin Ataman’a, şike ’den TFF’nin Yabancı kararına kadar yaptığı çarpıcı açıklamalar...

‘GALATASARAY’DA BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR ’

Neden adaysınız?
Galatasaray bu coğrafyanın en önemli markası. Tarihiyle, geçmişiyle, sevenleriyle en eski marka. Galatasaray ’ı bildim bileli düzgün yönetilmediğini söyledim. Galatasaray ’ın problemi düzgün yönetilmemek. Daha önce de aday oldum. O zaman tecrübe ve imkansızlıklarla düşüncelerimi tam anlatamadım genel kurul üyelerine. Daha sonra Ünal Aysal ile başkan yardımcısı olarak görev aldım. Orda da ayrıştığımız noktalar oldu. Galatasaray ’ın geldiği nokta ortada. 12 Yaşından beri bu camianın içindeyim. 40 Sene olmuş. Bu bir görev. Galatasaray ’ı hakettiği şekilde modern kurallarla, eski kimliğinden kopartmadan asıl hakettiği yere getirmek için bu camiada değişiklik yapmak için aday oldum. Başkan olmanız gerekiyor. Burada başkanlık sistemi var itiraz da etsem bu böyle. Geçen sefer Duygun ağabeyimiz gibi Ünal Aysal ’a ‘Kaçtı ’ demeyeyim ben kızıyor. Sonra Mevlana ’dan örnekler filan veriyor. Son seçimde hazırlanmak için yeterli süre yoktu. Hazırlık yapmalıydık. Hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Kısa sürede Galatasaray neden bu hale geldi, bu durumdan nasıl çıkılır, hedefimiz nedir? Bunları daha tecrübeli bir şekilde anlatacağız.

‘İNAN KIRAÇ ’IN DESTEĞİNİ İSTEMİYORUM ’

İnan Kıraç ile görüştünüz mü? Desteğini aldınız mı?
Samimi söylüyorum İnan Kıraç ’ın desteğini istemiyorum. İnan Kıraç ile Galatasaray fikirlerimiz hiçbir şekilde uyuşmuyor. Hiçbir zaman da uyuşmadı. Daha önce girdiğim seçimde açık açık Adnan Polat ’ı destekledi. Ünal Aysal ’ın aldığı garip seçim kararında bu kararın doğru olduğunu söyledi. Destek verirse teşekkür ederim. Desteğini istemiyorum. Destek için telefon bile etmeyeceğim.

‘SEÇİMDE KİMSE İLE BİRLEŞMEYECEĞİM ’

Galatasaray kaç başkan adayı ile seçime girer?
Ne kadar baºkan adayı çıkarsa o kadar iyi ama, birileri ile birleºmeyeceğim. Kurum çok ciddi tehlike altındadır. Kurum dokunulmazlığını kaybetmek üzeredir özellikle finansal açıdan. Burada acı gerçekler var. Yol haritamız belli. Çok da korkacak bir ºey yok. Bunları birebir uygulayacak herkese kapım sonuna kadar açık. Bugüne kadar Galatasaray ’daki statikodan beslenen, Galatasaray’ın bu halinden beslenen bakın maddi manevi diyorum, bu statikodan memnun olanların kuvvetli bir başkan adayı çıkartmak için uğraştıklarını biliyorum. Bunu gülerek takip ediyorum. Galatasaray ’da bu seçimde bunun tartışması yapılmalı. Eskisi gibi devam etmek isteyenler, yeni bir yol haritası isteyenler diye fikirlerimiz koyup seçim yapmalıyız. Umarım statikodan beslenenler güçlü bir ismi başkan adayı olarak karşıma çıkartırlar.

‘AYSAL İNAN KIRAÇ ’I DA YANINA ALSIN ADAY OLSUNLAR’

Sizce Ünal Aysal yeniden aday olur mu?
Zannetmiyorum. Ünal Aysal inºallah aday olur. Aday olmasını isterim. Ünal Aysal ile karºı karºıya gelmek isterim. Ama bakın 3 bin oy ile seçilmiºsiniz, bir ekiple seçilmiºsiniz ki o ekibin içinde ben de vardım. Çok da değerli arkadaºlarımız vardı. Daha sonra 2 sene ºampiyon olmuºsunuz. Seçim kararı alıyorsunuz anlaºılmaz bir ºekilde. Tek baºınıza seçime girmiº 1 400 oy almıºsanız hesap kitap yapmalısınız. Ondan sonra baºkan adayı olayım mı olmayayım mı diye düºünmeniz lazım. Bence Ünal Aysal ’ın adaylık tartışması bir strateji. Mali genel kurulda bir tansiyon alacağını tahmin ediyor. Ayrı ibra tansiyonu ile ilgili tartışmalar için ortaya atılıyor bunlar ama umuyorum aday olur hatta İnan Kıraç ’ı da yanına alsın beraber aday olsunlar daha iyi olur.

‘SEVGİ ÇEMBERİMDE AYSAL ’A YER YOK’

Ünal Aysal’ı seviyor musunuz ?
Sevgi ve saygı hakedelimesi gereken kavramlardır benim için. Ağaçtan düşen yaprağa bile saygısızlık yapmam. Ama saygı hakedilir. Sevgi de hakedilir. Beşeri ilişkilerimizde saygıyı biraz daha önde tutmalıyız. Sevgi çemberimize milyonlarca insan giremez. İsterseniz saygı ile sınırlayalım soruyu, daha önce temsil ettiği makama olan saygım devam ediyor. Etrafımda beni seven benim sevdiğim çok sayıda insan var. O çember bana yetiyor. Ünal Aysal ’a ihtiyacım yok o çemberde.
Duygun Yarsuva- Ünal Aysal polemiğini nasıl değerlendiriyorsunuz?
O polemiğin neden yaşandığını anlamıyorum. Neden anlamıyorum? Çünkü Duygun başkan Ünal Aysal ’ın ekibi ile birlikte seçime girdi. Seçimi de kazandı. Ben onları aynı ekip olarak görüyorum. Duygun başkanın mali konularla ilgili, şaşkınlığını ifade etmesi de bana bir şey ifade etmiyor. Mali konulara bakan yöneticiler şimdi Duygun başkanın listesinde. Bu tartışmalara magazin gözü ile bakıyorum.
Duygun Yarsuvat ’ın başkanlığını nasıl buluyorsunuz?
Duygu ağabey profili. Zaten öyledir. Camiada ağabey olarak önemli görevlerde bulunmuştur. Duygun ağabey profili dışından kızmamak için bakmak istemiyorum. Çünkü çok söylemiyle mutabık olmam mümkün değil.

‘O İHRAÇ EDİLECEK ’

Bir şarkıcının kulüpten ihracı sözkonusu. Başvurunuz var?
Bir kere tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Sanatçı demek bile çok oldu. Bunların isimlerini kullanmamak lazım. Onların derdi isimleri kullanılsın reklamları yapılsın. İlk tepkim ihraç istemiyle disiplin kuruluna baºvurdum. İhraç olur ama tüzüğümüzü ciddi ele almamız lazım.

‘CEO LONDRA’DAN GELECEK’

CEO kim olacak?
Ceo Londra’dan gelecek. O kadarını söyleyeyim. Anlaştım kendisi ile. Futbol direktörümüzü CEO ile yönetim kurulu belirleyecek. Aklımda 3 isim var.
Hamza hoca ile devam edecek misiniz seçilirseniz?
Galatasaray ’ın Prandelli ile girdiği çıkmazda en iyi tercih Hamza ’ydı. Hamza da şu ana kadar şansını çok iyi kullandı. Hamza ’dan tek beklentim ki bu çok önemli, ªampiyonlar Ligi. Arada arıyorum kendisini destek oluyorum. ªampiyonlar Ligi ’ne kalmak bu sene Galatasaray tarihinde hiç olmadı kadar önemli bir konu.

‘GALATASARAY’DA PARA HARCAMA MERAKLILARI VAR’

Galatasaray’da birileri para harcama meraklısı. Herhalde para harcamak hoşlarına gidiyor ya da başka sebepler var. Para harcandığı zaman kendileri de mutlu oluyor demekki. Ben bunlara müsaade edemem. İnsanlara bakıyorum kendi paralarıyla yapmadıkları saçmalıkları kulübe gelince yapıyorlar ve rahatsız olmuyorlar. Günün sonunda ne oluyor? Mali genel kurula futbol gelmediği için konuşulmuyor.

‘O KURAL HİÇBİR ŞEY İFADE ETMİYOR ’

TFF’ni aldığı yabancı kuralı herhalde menajerler derneği olsa ve bu işten nasıl daha fazla para kazanırız diye düşünseler 10 yıl çalışsalar bu kararı çıkarttıramazlardı. Bu karardan bir tek menajerler menun olur. Benim bunu kabul etmem mümkün değil. O kural da bana hiçbir şey ifade etmiyor.

‘BABADAN KALMA METODLARLA ÇALIŞANLARLA İŞİMİZ OLMAZ ’

Son yılarda Galatasaray ’ın futbol aklı Bülen Tulun ve Adnan Sezgindi. Bu ismlerle ya da benzer isimlerle çalışacak mısınız?
Onlarla çalışacaksak hiç başkan adayı bile olmayalım. Futbol aklı arkadaşlarımız belli. Galatasaray ’ın transferleri de belli. Harcadığı paralar da belli. Transfer sihirbazı oldular Jo ’larla. Bülent Tulun da geçen sene ki9 futbolcusu belli. Bizim öyle babadan kalma metodlarla çalışanlarla işimiz olmaz. Zaten onlarla çalışacaksak aday da olmayalım.

‘ŞİKE DAVASI KAPANMADI ’

3 Temmuz yeniden yargılanıyor. Fikrinizde bir değişiklik var mı?
Hayır fikrimde değişiklik yok. Şike davası Türkiye ’de kapanmadı. Adalete inanan bir insanım. Aadalet kamu vicdanının tatmin olup olmaması ile alakaladır. Hala şike konusu arap saçı bir durumda. Trabzon ’da hala travmaları devam ediyor. İbrahim başkan hala kavgaya devam ediyor. Türk futboluna hala huzur gelmiş değil. Çok net hata yapan bedelini öder. Şikenin hapis cezası bellidir. Avrupa ’da maksimum 3 yıldır. Diğer kulüplerin avukatlarıyla burada çalışıldı. Şike varsa saptarsınız sportif cezayı derhal verirsiniz. Sportif ceza verilmedi. Garip davalar açıldı. Duygun başkan da garip yorumlar yapıyor davalarla ilgili. Duruşumda değişiklik yok adalet 2 kere 2 dört kadar basit bir iştir. Yeter ki kararı verecek cesarette insanlar tarafından yönetilelim.

‘BASKETBOLDA BÜYÜYECEĞİZ ’

Basketbol takımları ile ilgili planlamanız nedir?
Bizim basketbol takımı parasını alamadığı için antrenmana çıkmadı. Parasını almadığı için antrenmana çıkmayan takım amatör değil profesyoneldir. Söylemleri net koyalım. Galatasat-ray ’ın şampiyon olduğu sezondaki maaliyetine bakıyorum 52 Milyon Dolar. 52 Milyon dolarlık amatör şube mi olur? Futbol ve Basketbolun profesyonel Avrupa çapında başarı isterim. Diğer branşlarım amatör. Türk sporcular için varım. Diğer branşlarda yabancı sporcu istemem. Basketbolda küçülmek yok akıllıca büyümek var.

‘DAHA ÖNCEKİLER GİBİ BENDEN SONRA TUFAN DEMEYECEĞİM ’

Ünal Aysal’ı eleştiriyorsunuz genel olarak. Kazandırdığı çok sayıda kupa var?
Şuna karar vermeliyiz. Cebimde ne var ne yok buraya yatırayım, hatta mümkünse %15-20 ile kırdırayım, gelecek senelerin paralarını da alayım, sonuna kadar buralara paraları vereyim şampiyon olayım. Bundan sonrası Allah kerim benden sonra gelen düşünsün. Benim için de desinlerki ‘Ben büyük baºkanım ºu kadar ºampiyonluk yaºattı kulübe ’ desinler bu bana uymaz. 52 Milyon Dolar ile basketbolda ºampiyon oldum bu sene yok 52 milyon dolarım. Basketbola trasferi yapmıºım paralarını ödeyemiyorum. Teknik direktörüm zıvanadan çıkıyor. Sinirleri bozuluyor sonra buna kaos diyorum. Yaptığınız bir hareket sizi kaosa sürüklüyorsa ben yapmam. Benim hayatımda benden sonra tufan söylemi olmadı olmayacak. Dolaysısyla Ünal Aysal büyük baºkan kupalar baºarılar … Bugün neredeyiz? Ben baºarıdan ziyade sürdürülebilir baºarıdan yanayım. Sorumluluk da bunu gerektiriyor.

‘TOKAT OLAYINDA SUÇLU YÖNETİMDİR ’

Ergin Ataman’ın tokat olayı yorumunuz nedir?

Ergin hocayı bu psikolojiye getiren kim? Galatasaray yönetimi. Hatalı kim bir üst yönetim. Ben bu f
aturayı önümde buldum diyorsa evet ondan önce yapılanlardır. Hocamı kendim kaosa sokmuşum , eğer altımda çalışan yöneticiyi kaosa sokmuşsam iyi yönetici değilimdir. Yöneticini görevi çalışanının önünü açmaktır. Ben kapatmışım. O da gitmiş bir oyuncuya harekette bulunmuş. Onu kabul etmem mümkün değil. Bunu yolu var çağırırsınız teknik direktör raporunu verir teknik direktöre ceza verirsiniz. İlla bu ceza asalım keselim cezası değildir. Kınama cezası verirsiniz. Kamuoyu önündeki kınanması gereken bir harekettir. Bunun sorumlusu Galatasaray yönetimidir. Krizi iyi yönetememiştir. Seçilirsem Ergin Ataman ile devam edeceğim.

Haberin Devamı
YORUM YAZ