MENÜ

Steven Gerrard'dan Olimpiyat anısı

Steven Gerrard, 2005'te Devler Ligi'ni kazandıkları Olimpiyat için “Stada giden yol karanlıktı. Uzaktan ışıkları yanan stat, çölde terk edilmiş bir uzay gemisini andırıyordu. Sonrasında gelen zafer ise burayı benim için unutulmaz hale getirdi” ifadelerini kullanmıştı.

Steven Gerrard'dan Olimpiyat anısı

Liverpool’un kaptanı Steven Gerrard için Beşiktaş maçının oynanacağı İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nın büyük anlamı var. Gerrard, 2005’te Olimpiyat’ta oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde kupayı kaldırmıştı. Milan’ın ilk yarısını 3-0 önde kapattığı maçı Liverpool, ikinci devrede attığı gollerle 3-3’e getirmiş ve uzatmaya taşıdığı finali de penaltı atışları sonunda kazanmıştı. Kupa zaferinden yaklaşık 2 sene sonra bakın efsane oyuncu, hayatını anlattığı, ‘Steven Gerrard My Autobiography’ adlı kitabında İstanbul ve Olimpiyat’la ilgili neler söylemişti; “İstanbul dev gibi bir şehirdi. Çok kalabalıktı. Otelimiz gayet iyiydi. Ancak idman için stada doğru gittiğimizde, hepimiz şaşkına dönmüştük. Arazinin ortasında stada giden yol hem karanlık hem de etrafında hiçbir şey yoktu.”



‘Nasıl bir cehennem?’


“Uzaktan ışıkları görünen Olimpiyat, çölde terk edilmiş bir uzay gemisini andırıyordu. Takım arkadaşım Carragher, ‘Nasıl bir cehennemde oynayacağız’ dedi. Ben de ona, ‘Bir Avrupa Kupası finali için gerçekten dehşet derecede ilginç bir yer’ cevabını verdim. Yolculuk hepimizi öldürmüştü. Milan’ın kaptanı Paolo Maldini ile birlikte basın toplantısına girdik. Carragher bu sırada arkamdan, ‘Eğer kupayı görürsen, sakın dokunma!’ diye bağırdı. Uğur için bunu yaptığını düşünerek kendi kendime, ‘Belki yarın (maç günü) kupayı havaya kaldırırım’ dedim. Sonunda ise muhteşem bir finalle hayalim gerçeğe dönüştü. Böylece de İstanbul ve bu stat, benim için unutulmazlar arasına girmeyi başardı.”



İstanbul’a gelecek mi?

Sakatlığı sebebiyle yarınki rövanşta da forma giyemeyecek olan Steven Gerrard’ın, kariyerindeki tek Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırdığı İstanbul’daki maça gelip gelmeyeceği büyük merak konusu. İngiltere’deki ilk maçta yorumculuk yapan Gerrard’ın, henüz burada olup olmayacağı ile ilgili olarak Liverpool Kulübü’nden bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

John Aldridge: Böyle taraftar görmedim

Liverpool’un efsane isimlerinden John Aldridge, Beşiktaş maçı öncesinde Siyah-Beyazlı taraftarlara övgüler yağdırdı. Kırmızılar’ın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan 56 yaşındaki eski futbolcu, “Daha önce Beşiktaş başta olmak üzere birçok Türk takımına karşı forma giydim. Onların taraftarlarının Anfield’da neler yaptığını gördük. Bizim stadımızda en fazla sesleri çıkan taraftar grubu oldular. Böyle seyirci görmedim” açıklamasını yaptı.

Rakip Liverpool bugün geliyor

Anfield Road’da aldığı 1-0’lık skorla Beşiktaş karşısında tur için avantajlı durumda olan Liverpool kafilesinin, İstanbul’a seyahat planı belli oldu. Son hazırlığını İngiltere’de yapacak Liverpool, bugün saat 18.50’de İstanbul’a gelecek. Kırmızılar’ın Kuzey İrlandalı menaceri Brendan Rodgers, saat 19.30’da Airport Hotel’de basın mensuplarının karşısına geçecek.

Çağrı Davran

Haberin Devamı
YORUM YAZ