MENÜ

Sivasspor'un büyük planı

Sivasspor'un başında çıktığı 12 resmi maçın 9'unu kazanan Sergen Yalçın'ı zorlu bir seri bekliyor. Gençlerbirliği (d), Beşiktaş, Rize (d) ve Bursa ile karşılaşacak olan Yiğidolar'ın hedefi en az 8 puan alıp Avrupa hesaplarına başlamak

Sivasspor'un büyük planı

Galatasaray yenilgisiyle fren yapan Sivasspor’da Sergen Yalçın yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor. Bir an önce takımı üst sıralara taşımak isteyen genç teknik adamı zorlu bir viraj bekliyor. Bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği’ne konuk olacak Yiğidolar, sonrasında ise Beşiktaş, Çaykur Rize ve Bursaspor’la hem kendileri hem de rakipleri adına sezonun gidişatını belirleyecek maçlar oynayacak. Kırmızı-Beyazlılar, sezonun ilk yarısında Carlos’la bu seride yalnızca Gençlerbirliği’ni yenmiş, diğer maçlardan ise puansız ayrılmıştı. Sergen Yalçın, her ne kadar mütevazı açıklamalarıyla ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söylese de bu zorlu seriden en az 8 puan toplamayı düşünüyor.

Taraftarlar bekleniyor

Bu da 23 puanlı Yiğidolar’ı bir anda Avrupa’yı hedefleyen takımlar arasına sokacak. Takımını şimdiden bu plan üzerine motive eden Yalçın, bu yüzden Gençlerbirliği maçında kayıp istemiyor. Sivas’ın hocası, Beşiktaş ve Bursa gibi önemli rakiplerle iç sahada oynayacak olmanın avantajını da kullanıp bu hedefine ulaşmayı hedefliyor. Bu maçları düşünerek de hemen hemen her değerlendirmesinde taraftarın desteğinin artmasını istediğini söylüyor.

3 eksikli idman

Kırmızı-Beyazlılar, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürdü. Antrenman düz koşu ile başladı. Ardından pas ve top kapma çalışması yapan Yiğidolar, yarı sahada çift kale maç ile antrenmanı tamamladı. Yaklaşık 1.5 saat süren idmana, sakatlıkları bulunan Eneramo, kaleci Ertuğrul Taşkıran ve İbrahim Toraman katılmadı. Sivasspor, bugün basına kapalı olarak gerçekleştireceği antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürecek.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ