MENÜ

Ergin Ataman: Zalgiris'i yenmemiz gerekiyor

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Gruptaki iddiamızı sürdürmek için Zalgiris'i yenmemiz gerekiyor" dedi.

Ergin Ataman: Zalgiris'i yenmemiz gerekiyor

THY Avrupa Ligi Top 16 E Grubu’nda Zalgiris Kaunas ile karşılaşacak Galatasaray Liv Hospital’ın başantrenörü Ergin Ataman, mutlaka kazanmaları gereken bir maç oynayacaklarını söyledi.

Galatasaray kafilesi karşılaşma için Vilnius Havaalanı’na geldi. Havaalanında AA muhabirine konuşan Ataman, çok önemli ve kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını belirterek, "Gruptaki iddiamızı sürdürmek için Zalgiris’i yenmemiz gerekiyor. Rakiple aynı puandayız. Onlar da aynı hedefle salona çıkacaklar. Bizi zor bir maç bekliyor" dedi. Kadrodaki eksiklere de değinen tecrübeli teknik adam, "Carlos Arroyo’nun kasığında adale yırtılması var. İki haftalığına tedavi için ABD’ye gönderdik. Bu Pazar İstanbul’a gelecek ve tedavisi sürecek. 10 gün içerisinde takımla beraber oynamaya başlayacak" diye konuştu.Ataman, Ender Arslan’nın ayağında sakatlığı bulunduğunu ifade ederek, "Oynayıp, oynamayacağı belli değil" şeklinde konuştu. Başantrenör Ergin Ataman, THY Avrupa Ligi’nde son 8 için şanslarını da değerlendirerek, şunları kaydetti:

"Bu sene çok önemli sorunlarla uğraştık. Bir çok önemli oyuncu takımdan ayrılarak yerlerine yeni isimler geldi ve son anda Top 16’ya kaldık. Aslında sıkıntılara rağmen iyi de mücadele ediyoruz. Özellikle İstanbul’da Maccabi’ye uzatmaların son saniyesinde kaybettiğimiz maç bizi dezavantajlı duruma getirdi. Grupta, Barcelona, Real Madrid, Panathinaikos ve Maccabi Electra Tel- Aviv gibi kulüplere karşı şansımız çok değil. Fakat matematiksel olarak şansımız bulunduğu sürece mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz."

Sinan Güler: "Grupta hala şansımız var"

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Zalgiris Kaunus’u yendiklerini hatırlatan oyunculardan Sinan Güler, grupta hala şanslarının bulunduğu hatırlattı. Eksiklerine rağmen en iyi şekilde basketbol oynayacaklarını belirten Sinan, "İstanbul’da olduğu gibi burada da kazanırız" ifadesini kullandı. Türk oyuncu Ender Arslan, Zalgiris Kaunas ile kader maçına çıkacaklarını kaydederek, "Yarınki maç bizim için tamam mı, devam mı anlamına geliyor. Kaybettiğimiz takdirde şansımız zora girecek. Kazanırsak belki bir şeyleri garantilemeyeceğiz ama bir üst tura yükselme şansımız devam edecek" diye konuştu. Zalgiris Kaunas-Galatasary Liv Hospital karşılaşması, Zalgirio Arena’da yarın TSİ 19.45’te başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ