MENÜ

Balıkesirspor'da kritik gün

Gençlerbirliği maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle başkanı, yöneticisi, antrenörüyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen Balıkesirspor'da yarın kritik bir gün daha yaşanacak. 15 Mayıs 2014'te yapılan ve Tuna Aktürk'ün yeniden başkan seçildiği olağan kongrenin iptali için açılan dava yarın görüleceği bildirildi.

Balıkesirspor'da kritik gün

Spor Toto Süper Lig’in dibine demir atan Balıkesirspor'da kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Muhalefetin seçimlerde usülsüz yaplıdğı gerekçesiyle dava açtığı mahkemenin yarın yapılacağı ifade edildi. Başkan Tuna Aktürk'le yarışan Feyyaz Çiftçi’nin daha önce kulübe kayyum atanması talebini ara duruşmada mahkeme reddetmişti. Mahkeme tarafından görevlendirilen bilirkişi heyetinin raporunda, oy kullanma hakkı olan üyelerden başka kişilerinde katıldığı kongrede, misafirlere ayrı bölüm tahsis edilmediği, açık oylamada oy kullanan kişilerin misafir veya üye şeklinde ayırt edilemeyeceği, bu nedenle kongrede dernek iradesinin oluşmadığı vurgulandı. Bilirkişi raporunda dernek iradesinin oluşmaması nedeniyle yönetim kurulunun oluşumuna ilişkin karar da olmak üzere, alınan kararların yok hükmünde olduğu, bu nedenle yönetim organı bulunmadığı ifadeleri de yer alıyor.

Tüzüğe aykırı iddiası

Balıkesirspor’un 15 Mayıs’ta yapılan ve Tuna Aktürk ile Feyyaz Çiftçi’nin yarıştığı kongrede Çiftçi ve ekibi seçimlere geçilmeden önce genel kurulda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle salonu terketmişti. Kalan üyelerin oylarıyla Aktürk ve ekibi yeniden seçilmişti. Ardından Çiftçi’nin ekibinde yer alan avukat Ömer Marmaralı kongrenin iptali için 59 imzalı dilekçeyi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne vermişti. Marmaralı, dilekçede genel kurulda kanunlara ve tüzüğe aykırı işlemler yapıldığını, toplantı çağrı usulüne uyulmadığını, genel kurul üyelerine ilişkin kimlik tespiti yapılmadığını, tüzük gereğince 31 Aralık 2013 tarihine kadar derneğe üye olanların genel kurula giriş ve oy hakkı mevcutken kurala uyulmaksızın bu tarihten sonra derneğe üye olanlara oy kullandırıldığını iddia etmişti.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ