MENÜ

Bak kim geliyor!

Türkiye bir efsaneyi daha ağırlamaya hazırlanıyor. Amerikan Futbol Ligi'nde yaptığı uzun mesafeli koşularla tanınan ve düşürülmediği için 'Hayvan' lakabını almış dünyaca ünlü Marshawn Lynch, ülkemizdeki bu sporu yapan gençlerle buluşmak için 2 gün boyunca İstanbul'daki kamplara katılacak.

Bak kim geliyor!

Marshawn Lynch... Amerikan futbolunu bilmeyenler için yabancı bir isim olabilir. Ancak kendisine bahşedilmiş insan üstü yeteneğiyle; bir Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Michael Jordan, Usain Bolt, Michael Phelps, Serena Williams (vs.) kadar önemli ve şimdiden dünya efsaneleri arasına girmeyi başaran bir sporcu. Tabiri caizse; Amerika’da sokağa çıksa, hayranları tarafından linç (!) edilebilecek kadar da ünlü. 28 yaşındaki oyuncu, içindeki hayvan gücünü çıkardığı tüm maçlarda 10 kişinin üzerine çullanmasına rağmen düşmediği, düşürülemediği ve inanılmaz mesafeleri geçerek takımını zafere taşıdığı için ‘Beast Mode’ (Hayvan Modu) lakabıyla da tanınıyor. Amerikan futbolunun yanında lise yıllarında basketbol, güreş ve atletizmle de uğraşmış Lynch’e, 4 branşın yıldızı olarak anılıyordu.

Demeç vermekten hoşlanmıyor

2007’de 12. sıradan Buffalo Bills tarafından draft edilen Marshawn Lynch, Amerikan Futbol Ligi’ne (NFL) adım atmasıyla birlikte, 2008’de Pro Bowl Ödülü’ne layık görüldü. Ve 2009 ile 2010 hariç, son 4 sezondur da bu ödülü kimseye kaptırmadı. 2013’te Seattle Seahawks formasıyla Super Bowl’u kazanan, 2013 ve 2014’te en çok ‘touchdowns’ (Rakip takımın son çizgisi topla beraber geçildiğinde yapılır, değeri 6 puandır.) yapan oyuncu ödülünü kazanan Lynch ayrıca, bu kategoride tüm zamanların en çok ‘touchdowns’ yapan 27. sporcu durumunda. Başarılı kariyerinin yanı sıra, maçlarda kazandırdığı puanlar sonrası, zafer sevincini tüm takım arkadaşlarının elini sıkarak yapması da bir başka özelliği... Medyatik olmaktan, demeç ve röportaj vermekten pek hoşlanmayan, hatta ‘Superbowl’ medya gününe ‘500 bin Dolar ceza alırsınız’ dedikleri için zorla çıkan Marshawn Lynch, yarından itibaren İstanbul’daki turuna başlayacak.

Çin ve Brezilya’dan sonra...

Çeşitli kamplar ve yardıma muhtaç kurumlara erişerek Amerikan futbolunu tüm dünyaya yaymayı hedefleyen American Football Without Barriers (AFWB) organizasyonuyla aracılığıyla Türkiye’ye gelecek Lynch’in yanı sıra 12 NFL (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) oyuncusu, bu sporla ilgilenen sporcu ve tutkunlarına teknik yetenek geliştirme ve liderlik eğitimi verecek. AFWB organizasyonu 2013’te Çin’de, 2014’te ise Brezilya’da düzenlenmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ