MENÜ

Trabzonspor'da "Cardozo'ya nazar değdi"

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen Trabzonspor'da, golcü futbolcu Oscar Cardozo, suskun bir döneme girdi.

Trabzonspor'da "Cardozo'ya nazar değdi"

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor karşısında attığı golle 18’inci haftada 12’nci golünü kaydederek 1995-1996 sezonunda attığı 25 golle kulüp tarihinin en golcü yabancı oyuncusu Şota’nın aynı dönemdeki performansını yakalayan Paraguaylı futbolcu, daha sonra takıma fayda sağlayamadı.

Kayseri ekibiyle oynanılan maçın ardından Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Akhisar Belediyespor maçında dinlendirilen Cardozo, daha sonra ligde Fenerbahçe maçında gol kaydedemedi.

Medicana Sivasspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nda oynan son 16 tur maçında belindeki sakatlık nedeniyle forma giyemeyen Paraguaylı futbolcu, ligde İstanbul Başakşehir maçında da cezası nedeniyle oynayamadı.

UEFA Avrupa Ligi’nde bordo-mavili takımın 4-0 mağlup olduğu Napoli maçında da etkisiz bir futbol ortaya koyan Cardozo, ligde geçen hafta Kasımpaşa maçında da rakip fileleri havalandıramadı. Bordo-mavili takımda, 12’si lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası ve biri de UEFA Avrupa Ligi’nde olmak üzere 15 golü bulunan yıldız futbolcu, son 6 maçlık dönemde fileleri havalandıramadı.

Ligde Şota’yı geçemedi

Ligin 19. haftasında Fenerbahçe maçında gol atamayan Cardozo, ligin 20. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında cezası nedeniyle forma giyemeyerek Şota’nın performansını geride bırakma şansını değerlendiremedi.

Cardozo, lig 21’inci haftasında Trabzonspor’da gol krallığı yaşayan Şota Arveladze’nin takımı Kasımpaşa maçında da sahadan gol atmadan ayrıldı. Paraguaylı futbolcu, Kasımpaşa maçında 1 gol atması halinde söz konusu dönemde 13 golü bulunan Şota’yı yakalayacak, 2 gol atması halinde de geçme başarısı gösterecekti.

Henrique’yi de yakalayamadı

Cardozo, Şota’dan sonra 13 gol ile en fazla gol atan yabancı oyuncu sıralamasında ikinci sırada yer alan Henrique’yi de bir türlü yakalayamadı. Pararaguaylı futbolcu, kendisi gibi 12’şer gol atan Jaja ve Vugrinec’i de henüz geride bırakamadı.

Avrupa’da katkı sağlayamadı


Cardozo, Napoli maçını boş geçerek söz konusu dönemde Avrupa’da da gol suskunluğunu sürdürdü. Sezonun ilk resmi maçı olan UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rostov karşılaşmasında 1 gol kaydeden yıldız futbolcu, daha sonra oynadığı 8 karşılaşmanın 6’sında ilk 11’de forma giydi ancak rakip fileleri havalandıramadı.

Büyük maçlarda gol kaydedemedi

Cardozo, "Üç büyükler" karşısında gol atma başarısı gösteremedi. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında gol atamayan Cardozo, 6 maçlık dönemde Fenerbahçe karşısında da suskun kalarak "Üç büyükler" karşısında "siftah" yapamadı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ