MENÜ

Juventus 2-1 Borussia Dortmund

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Juventus, Borussia Dortmund'u Carlos Tevez ve Alvaro Morata'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Juventus 2-1 Borussia Dortmund

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında Juventus, taraftarı önünde Borussia Dortmund'u konuk etti. Kıran kırana geçen mücadele sonunda ev sahibi Juventus 2-1'lik skorla sahadan galibiyetle ayrılıp, rövanş için avantaj sağladı.

Maça ev sahibi avantajıyla başlayan Juventus karşılaşmanın daha ilk dakikalarından itibaren kontrolü eline aldı. Torino ekibi, 13. dakikada Alvaro Morata'nın vurduğu sert şut sonrası dönen topu tamamlayan Carlos Tevez ile 1-0 öne geçti. Ancak Borussia Dortmund'un cevabı gecikmedi. 18. dakikada Chiellini'nin ayağının kayması sonrası Dortmund'un yıldızı Marco Reus topu kaptı ve kaleci Gianluigi Buffon ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. 38. dakikada takımın en büyük silahlarından olan Andrea Pirlo sakatlandı ve oyundan çıktı. Juve, 43. dakikada Alvaro Morata'nın gol vuruşuyla 2-1 öne geçmeyi başardı ve ilk yarının sonucunu belirledi.

İkinci yarıda kalan dakikalar büyük çekişmeye ve net gol pozisyonlarına sahne olsa da iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamadı ve karşılaşma 2-1 Juventus üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu heyecanlı mücadelenin rövanşı 18 Mart Çarşamba günü Signal Iduna Park'ta oynanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ