MENÜ

Burası Eskişehir!

Beşiktaş'a zirve yarışında darbe vuran Eskişehirspor, taraftarı önünde 4 maç sonra kazandı. Bu sezon ilk kez üst üste 2 galibiyet alan Kırmızı-Siyahlılar, puanını 23 yaptı, ateş hattından uzaklaştı.

Burası Eskişehir!

Sezon başında Tarık Çamdal’ı, devre arasında ise Erkan Zengin ve Aytaç Kara gibi önemli isimlerini satmak zorunda kalan Eskişehirspor’da Ertuğrul Sağlam kötü gidişin ardından takımdan ayrılmıştı. Kırmızı-Siyahlılar’ın başına büyük umutlarla gelen Skibbe ise dün akşama kadar ligde çıktığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi alarak istikrarsız bir görüntü sergilemişti. Yani, evinde 4 maçtır kazanamayan 20 puanlı Es Es için Beşiktaş maçı büyük önem taşıyordu. Alman hoca ligin en etkili hücum yapan takımlarından Beşiktaş’a karşı savunma ağırlıklı bir kadro çıkardı. Serdar, Mori, Kaan gibi hızlı ayaklarıyla da gol aradı.

Hatasız savunma!

18. dakikada gelen golle maçın geri kalan bölümünde müthiş bir savunma yapan Kırmızı-Siyahlılar, sahadan zaferle ayrılmayı başardı. Geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği’ni devirip moral bulan Eskişehirspor, Beşiktaş’ı da yenerek bu sezon ilk kez üst üste 2 maç kazandı. Bu sonuçla puanını 23’e çıkaran Skibbe’nin öğrencileri ateş hattından uzaklaştı.

Yıkılmayan adam Lawal

Es Es’in dün gece elde ettiği Beşiktaş galibiyetinde sahaya çıkan tüm oyuncularının büyük katkısı vardı. Ancak Raheem Lawal ayrı bir parantezi kesinlikle hak etti. Nijeryalı yıldız defans ile hücum arasında kelimenin tam anlamıyla köprü görevi gördü. Beşiktaşlı oyuncular hemen hemen her atağında ise karşısında onu buldu. İkili mücadelerin neredeyse hepsinde ayakta kalmayı başardı. Kazandığı 11 ikili mücadeleyle sahanın bu alanda en iyisiydi. Gecenin yıldızlarından biriydi.

Kaan’ı Alman hoca çözdü

Eskişehirspor’a, Beşiktaş karşısında kritik zaferi getiren Kaan Kanak, geçen sezon Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Ankaragücü’nde forma giyiyordu. Başkent ekibinde sağ kanatta oynayan ve 34 maçta 8 gol atan 24 yaşındaki futbolcu bu performansıyla sezon başında Ertuğrul Sağlam idaresindeki Eskişehirspor’a transfer olmuştu. Ancak Sağlam, Kaan’ı asıl mevkii olan sağ kanat yerine savunmanın solunda oynatıyordu. Dün gece ilk kez Skibbe tarafından asıl bölgesi olan hücum hattının sağında oynayan Kaan, sahanın en etkili isimlerinden biriydi. Kaan, 18. dakikada kaydettiği golle Süper Lig kariyerinde ilk kez ağları havalandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ