MENÜ

Sivasspor 2-3 Galatasaray

Sivas'ta deyim yerindeyse "Buz gibi" bir hava vardı. -10 dereceyi bulan soğuk, futbolculara zaman zaman zor anlar yaşatsa da Aslan bu deplasmandan 3 puanla çıkmayı başardı. Galibiyeti getiren golleri; Yasin Öztekin, Burak Yılmaz ve Alex Telles attı.

Sivasspor 2-3 Galatasaray

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Sivasspor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşmaya tutuk başlayan Sarı-Kırmızılı takım, ilk dakikalarda oyunu kendi kalesinde kabul etti. Bu dakikalarda rakip kaleye yüklenen Sivasspor, net bir gol fırsatı yaratamadı.

Perdeyi Yasin açtı

Son haftalarda yükselen formuyla dikkat çeken Yasin Öztekin, 9. dakikada içeriye açılan ortada topu düzeltti ve kaleye çok yakın bir noktadan sol ayağıyla Sivasspor ağlarını havalandırdı.

Sivasspor, 15. dakikada tehlikeli geldi. Ceza sahası dışından aldığı topu penaltı noktasına kadar süren İbrahim Akın, burada Muslera'yla karşı karşıya kaldı. İbrahim Akın'ın şutu az farkla auta çıktı. 32. dakikada tehlikeli gelen taraf bu kez Galatasaray oldu. Genç futbolcu Bruma, sağ kanattan hızlıca sürdüğü topu ceza sahasına ortaladı. Burak Yılmaz'ın altıpasta bekletmeden vurduğu top yan ağlarda kaldı.

Sivas'ta erken değişiklik

Sivasspor'da teknik direktör Sergen Yalçın, 37. dakikada erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Başarılı hoca, Kadir Bekmezci'yi oyundan alarak yerine Batuhan Karadeniz'i dahil etti.

Aatif Chahechouhe skoru eşitledi

Karşılaşmanın 39. dakikasında serbest vuruş kazanan Sivasspor'da topun başına İbrahim Akın geçti. İbrahim'in ortasında Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top Aatif Chahechouhe'nun önünde kaldı. Golcü oyuncu, ceza sahası içinde kaleye çapraz bir noktadan vurdu, mücadeleye eşitlik geldi. Chahechouhe, bu golle Süper Lig'deki gol sayısını 8'e çıkardı.

Mücadelede ilk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Burak Yılmaz, Sivas'ı da boş geçmedi

Galatasaray, 56. dakikada yeniden öne geçti. Yasin Öztekin'in pasında Burak Yılmaz topa son anda dokundu ancak top kaleciden döndü. Dönen topa diziyle müdahalede bulunan Burak, ağları havalandırdı ve skoru 2-1 yaptı. Golcü oyuncu bu golle Süper Lig'deki gol sayısını 13'e çıkardı ve Fernandao ile Demba Ba'yı yakaladı. Yasin Öztekin, 63. dakikada yerini Alex Telles'e bıraktı.

Telles girdi ve attı

Burak Yılmaz'ın ceza sahasının sağından verdiği pasa bekletmeden vuran Alex Telles, 67. dakikada Sivasspor karşısında farkı 2'ye çıkardı.

Sivasspor, 85. dakikada Galatasaray'a karşı ikinci golü buldu. Sağ çaprazdan ceza sahasına sokulan İbrahim Akın pasını ceza yayı gerisindeki arkadaşı Adem Koçak'a gönderdi. Adem, bekletmeden pasını savunma arkasına kaçan İbrahim Akın'a verdi. İbrahim Akın topu kontrol ederek ceza sahası içi sağ çaprazından vuruşunu yaptı ve top sol direğe çarparak filelerle buluştu.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı. Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Sivasspor'u 3-2 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ