MENÜ

Samsunspor 2-0 Kayserispor

Lider Kayserispor zorlu Samsun deplasmanında umduğunu bulamadı. Karadeniz'den eli boş dönen Sarı-Kırmızılılar, şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan bıraktı. Kırmızı-Beyazlılar'ı zafere Ofoedu ve Taha taşıdı.

Samsunspor 2-0 Kayserispor

PTT 1. Lig'de zirve yüşürüyüşü sürdüren Kayserispor, deplasmanda Samsunspor'a 1-0. mağlup oldu. Konuk ekibin başlama vuruşuyla başlayan karşılaşmanın ilk atağı da Sarı-Kırmızılılar'dan geldi. 5'te Biseswar soldan ceza sahasına kesti, Serkan'ın kafa vuruşunda top direğin üstünde dışarı çıktı. 8'de bu kez soldan Turgut Doğan Şahin ceza sahasına girdi, yerden pasında Kırmızı-Beyazlı savunma tehlikeyi kornerle geçiştirdi. 11'de Samsunspor'un geliştirdiği kontratakta Ivanov'un vuruşunda araya giren Serkan topu kornere attı. 16'da Kazanılan serbset vuruşta Ofoedu'nun ceza sahasına ortaladığı topta yaşanan karambolde Fatih'in kafa vuruşu auta gitti. 17'de ceza sahası içinde Abdulah'ın vuruşunda, kaleci Soner topu kornere tokatladı. 19'da ceza yayının üstünde Mbila'nın düşürülmesiyle kazanılan frikikte Ofoedu topun üstünden atladı, Ivanov'un vuruşunda barajdan döndü. Ivanov'un bir kez daha vuruşu savunmaya takıldı, topu önünde bulan Taha'nın etkisiz şutu ise kaleci Serdar'da kaldı. 24'te Biseswar'ın uzaktan şutunda top direğin üstünden farklı bir şekilde oyun alanını terk etti. 41'de sağ tarafdan etkili gelen Samsunspor golü buldu. Musa'nın ceza sahasına ortaladığı topu iyi takip eden Ofoedu, güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. 45+1 oynanırken Samsunspor Ofoedu ile gole çok yaklaştı. Nijeryalı yıldızın kaleye gönderdiği topta savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Anıl Taşdemir direğe takıldı

Soyunma odasına üstün giren ev sahibi, ikinci yarıda tempoyu biraz düşürdü. İlk yarıya oranla daha kontrollü bir oyunu tercih eden Kırmızı-Beyazlılar, 52'de Hasan Kılıç'la cezasahısı dışından kaleyi yokladı ama sonuç alamdı. 60'da Biseswar'ın pasında sol çaprazda ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Turgut Doğan Şahin'in vuruşunda kaleci Soner topu kornere çeldi. 78'de derinlemesine atılan pasta topla buluşan Recep Niyaz'ın ortasında top Ofoedu'ya gelmeden Sarı-Kırmızılı savunma karnere attı. 80'de yine soldan gelen Samsunspor farkı 2'ye çıkardı. Sezer Özmen'in ceza sahasına içine ortaladığı topa iyi yükselen Taha, takımını rahatlattı: 2-0. Zirve grubunu yakın takibe alan Karadeniz temsilcisi, çok önemli bir engeli kayıpsız aşarken, lider Kayserispor, zorlu deplasmanda çok kritik 3 puan bıraktı. 90+3'te Sarı-Kırmızılar gole çok yaklaştı. İkinci yarıda oyuna giren Anıl'ın vuruşu yan direkten dışarı çıktı. Hakemi İlker Meral , çaldığı düdükle mücadelenin bittiğini ilan etti.

Turgut Özyavaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ