MENÜ

Bursaspor 1-1 Çaykur Rizespor

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Bursaspor ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Bursaspor'un golünü Bakambu (11'), Çaykur Rizespor2un golünü Kweuke (52') kaydederken Çaykur Rizespor, Kweuke'nin ayağından penaltı kaçırdı. Serdar Aziz kırmızı kart gördü.

Bursaspor 1-1 Çaykur Rizespor

Bursaspor’un zemini her zaman diğer takımlara örnektir. Hafta boyunca yağan yoğun kara rağmen dünkü mükemmel zemin için ise Yeşil- Beyazlı kulübü özellikle tebrik etmek gerekir. Bir de şu tribün cezalarından kurtulabilseler keşke. Dün kritik Rize maçında da tribün kapama cezası yüzünden 12. adamdan büyük ölçüde yoksun kaldı Güneş’in Timsahlar’ı.

Ne yaptın Aykut!

Hikmet Karaman, 3’lü savunmayla başladı, kalabalık orta saha ile Bursa’nın pas trafiğini kesmekti niyeti. Ancak ilk yarı sonunda 192’ye 127 ile başarılı pas üstünlüğü ev sahibindeydi. 11’de Volkan’ın Oboabona’ya çalımı jeneriklik, cılız şutunda kaleci Aykut’un hatası ise evlere şenlik. Fernandao’nun yokluğunda Bakambu bu boşluğu doldurdu: 1-0. Hikmet hoca 32’de Sercan’ı oyuna alarak defansı 4’ledi, maceradan döndü. Karadeniz ekibi kazanmak zorunda olunca bu hamle mükemmel bir ikinci yarı izletti. Eski takımına karşı oynayan Eren 52’de akıl dolu pasını Kweuke gole çevirdi: 1-1. Bu dakikadan sonra top bir o kalede, bir bu kaledeydi. 59’da Serdar Aziz, gole giden Kweuke’yi indirdi, İlker Coşkun kırmızıyı gösterdi. Ama Kweuke 60’ta penaltıyı, 74’te ise yüzde yüzlük bir fırsatı cömertçe harcadı. Bursa 10 kişi olmasına rağmen 1 puana razı değildi, genç Ozan’la iki kez pozisyona da girdi. Uzatmada Sercan’ın karşı karşıyasında günün yıldızı Harun gole izin vermedi. 90 dakika eşitlikle bitti. Bir puan Rize için altın değerinde, Timsah adına ise Başakşehir’in kazandığı haftada yaşanan kayıbın telafisi mecbur.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ