MENÜ

Bursa'da tepki dinmek bilmiyor

Ziraat Türkiye Kupası kura çekimine katılan Bursaspor Asbaşkanı Ali Büyükkurt, Beşiktaş maçında son dakikada verilen tartışmalı penaltı kararıyla 1 puanlarının ve 550 bin liralarının çalındığı dile getirdi.

Bursa'da tepki dinmek bilmiyor

Ligin 20. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynan Beşiktaş-Bursaspor maçının yankıları Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde de devam etti. İstanbul Riva'daki Hasan Doğan Mili Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilen çeyrek final eşleşmelerine katılan Yeşil-Beyazlı idarecilerin isyanı devam etti. Timsah'ı temsilen kura çekimine katılan asbaşkan Ali Büyükkurt, karşılaşmanın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nu hedef alan açıklamalar yaptı. 3-2 mağlup oldukları maçın son dakikasında verilen penaltının doğru olmadığına dikkat çeken Yeşil-Beyazlı idareci, "Sonuç olarak bizim 1 puanımız ve 550 bin liramız çalınmıştır. Bunu da karşılaşmayı izleyen herkes yakından gördü" açıklamasında bulundu. Bilindiği üzere Spor Toto Süper Lig'de takımlar Türkiye Futbol Federasyonu'ndan galibiyete 1 milyon 100 lira, beraberliğe de 550 bin lira prim alıyorlar.

'Final oynayacağız'

Kupayla ilgili de konuşan Büyükkurt şunları söyledi: "Bursa’da yapılacak Ziraat Türkiye Kupası finalini inşallah biz oynayacağız. Bunu gerçekleştirecek güce sahip olduğumuzu da tüm spor kamuoyu biliyor." Finale gitmek için ilk olarak Gençlerbirliği takımını elemeleri gerektiğini belirten Büyükkurt, "Gençlerbirliği bizim sevdiğimiz bir kulüp. İki hafta önce ligde karşılaşmış ve sahadan güzel bir sonuçla ayrılmıştık. Şimdi önümüzde 2 maç var. Bu karşılaşmalardan da iyi sonuçlarla ayrılacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ