MENÜ

Almanlar kadar olamadık!

Almanya'da Türk kökenli Tuğçe Albayrak hayatını kaybettiğinde ülke ayağa kalkmış, futbol maçlarında bile saygı duruşunda bulunulmuştu. Bizde de tüm Türkiye, Özgecan Aslan'a ağladı, futbolda bir tek federasyon olaya duyarsız kaldı.

Almanlar kadar olamadık!

Türk kökenli Tuğçe Albayrak, geçtiğimiz kasım ayında Almanya’nın Gelnhausen kentinde taciz edilen iki Alman kadına yardım etmek istemiş ve bu sırada kadınlara saldıranlar, ardından Albayrak’ı darp etmişti. Beyin kanaması geçiren 23 yaşındaki Albayrak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Bu genç kızın hayatını kaybetmesi, ülkeyi ayağa kaldırmış ve herkes tepkisini göstermişti. Almanya Futbol Federasyonu da boş durmamış, Bundesliga’nın 14. haftasında oynanan tüm maçlar öncesi takımlar, saygı duruşunda bulunmuştu. Bayern Münih-Bayer Leverkusen karşılaşmasında, diğer mücadelelerde de olduğu gibi Albayrak’ın resmi Allianz Arena Stadı’nın dev ekranında yer almış, 66 bin Alman saygı duruşunda ayağa kalkmıştı.

Spor dünyası susmadı



Bu olaydan yaklaşık 3 ay geçti. Bu kez Türkiye’yi yasa boğan bir ölüm haber geldi. Mersin’in Tarsus ilçesinde 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ‘hayvan’ kelimesinin bile hafif kalacağı kişiler tarafından hunharca katledilmişti. Başta her şeyden çok değer verdiğimiz KADINLARIMIZ olmak üzere herkes, bu genç kızımızın vahşice öldürülmesine büyük tepki gösterdi. Spor dünyası da sessiz kalmadı. Mersin kulübü, Çaykur Rize maçı öncesi Özgecan kardeşimizi unutmadı. Kulüplerimiz, futbolcularımız ve taraftarlarımız, birçok alanda Özgecan için pankartlar açtı. Ancak bir tek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sessiz kaldı. Almanya Futbol Federasyonu, ülkesinde hayatını kaybeden Albayrak’a saygısını gösterirken, ne yazık ki TFF’den aynı davranış yapılmadı ve futbolun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterme şansını da kaybetti.

M.Çağrı Davran

Pierre van Hooijdonk geri döndü!

Haberin Devamı
YORUM YAZ