MENÜ

Torku Konyaspor 0-1 Medicana Sivasspor

Yiğidolar, Konya'yı Mehdi'nin golüyle yıktı, zorlu deplasmanda tarihinde ilk kez kazandı. Puanını 23'e çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, Yeşil-Beyazlılar'ı sıralamada geride bırakırken Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 11. resmi maçında 9. galibiyetini aldı.

Torku Konyaspor 0-1 Medicana Sivasspor

İki ekibin de kadrolarını masaya yatırdığımızda güzel bir maç beklemek hakkımızdı. Sergen Yalçın ile ayağa kalkan, kupada çeyrek finale kalan Sivasspor’un havası yerindeydi. Konyaspor ise kupaya veda etti, ancak ligde iyi futbol ve iyi sonuçlar almaya başladı. Ev sahibi tam kadroydu. Sivasspor’da ise Eneramo, Toraman sakat, Kadir ise cezalıydı. Aykut Kocaman bu maçta savunmanın kenarlarında Ömer Ali ve Vukovic’i kullanarak taktik mesaj verdi. Cicinho, Burhan ve Aatif’ten oluşan üçlüyü etkisiz hale getirmekti amaç. 23’te Ömer Ali sağdan girip ortaladı. Torje’nin gollük şutu kornere gitti. İlk yarıda Sivasspor adına tek atak 4’te geldi. İbrahim Akın’ın pasıyla Ziya’nın asistinde Batuhan’ın şutu kaleye gitmedi. Sivasspor ikinci yarıya golle başladı. Oysa Aykut Kocaman Djalma’nın yerine Marica’yı alıp öne geçmeyi hedefliyordu.

Konya’nın kimyası bozuldu

49’da asisti İbrahim Akın yaptı, Mehdi, nefis bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1. 59’da Torje ceza alanına girdi, şut Korcan’da kaldı. İkinci yarıda şunu gördük; Konyaspor’un yenik duruma düşmesiyle kimyası bozuldu. Ev sahibi daha çabuk oynamalıydı, tempoyu artırmalıydı, bunları yapamadı. Sivasspor 6 puanlık bir maçı kazandı: 0-1.

90+ Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ