MENÜ

Çaykur Rizespor 0-4 Mersin İdman Yurdu

Geçen hafta Kasımpaşa'ya 6 golle tarihi fark atan Mersin, dün de deplasmanda Rize'ye gol yağdırdı, 4-0'la zafere uzandı. Rıza Çalımbay'ın takımı Futacs ve Nakuolma'nın dubleleriyle kazandı. Rize'nin iç sahadaki kâbusu ise 274 güne çıktı.

Çaykur Rizespor 0-4 Mersin İdman Yurdu

Lig’in dibinden kurtulmak, gelecek haftalara umutla bakmak isteyen Çaykur Rizespor, iç saha başarısızlığını dün Mersin İdman Yurdu karşısında da sürdürdü: 0-4. Mersinli futbolcular maç öncesi ülkemizde artan ‘kadın istismarı’na dikkat çektikleri, “Özgecan’ımız yandı, başka canlar yanmasın” tişörtleri ile, Rize tribünleri ise “Özgecan ölmedi, kalbimizde yaşıyor” sloganı ile futbolun sadece futbol olmadığını gösterdi.

Obraniak çare olamadı

Ali Adnan, Kweuke, Holosko gibi aslarını kulübeye çeken Hikmet Karaman umudunu, Obraniak’ın yönlendireceği, Sercan Kaya’nın kanatlardan taşıyacağı toplarda, Kıvanç ve Murat Duruer’in ceza sahası dışından, Lafferty’nin kale önünden yapacağı vuruşlara bağlamıştı. Karaman’ın bu planları, golü erken bulan Mersin İdman Yurdu karşısında işlemedi. Çalımbay’ın öğrencileri 7. dakikada golü buldu. Murat Ceylan’ın gönderdiği topu Pedriel penaltı noktasına indirdi, Futacs da Serkan’ın boşalttığı kaleye plaseledi: 0-1. Erken gelen gol sonrası Rize rakip ceza alanını abluka altına aldı, ancak gelişen atakları ya kaleci Nihat önledi ya da son vuruşlardaki isabetsizlik golü getirmedi.

Nakoulma şov

Konuk ekip ikinci yarıya da golle başladı. 49’da Nakoulma sol kanadı tek başına harmanladı, kendi hazırladığı pozisyonu gole çevirdi: 0-2. Bu gol Rize’nin direncini kırarken, Hikmet Karaman takımını toparlamak adına değişikliklere başvurdu. Ancak günün yıldızları Futacs ve Nakoulma’yı durdurmak mümkün olmadı. 86’da Futacs farkı 3’e taşırken, son sözü 90+1’de Nakoulma söyledi. Mersin, yükselişini sürdürürken, Rizespor ise dipten kurtulma umutlarını gelecek haftalara bıraktı.

90+ Hüseyin Sakarya

Haberin Devamı
YORUM YAZ