MENÜ

Fernandao savaşı

3 dev kulüp onu istiyor! Bursaspor, şehrin önde gelen iş adamlarını birleştirip fon oluşturarak oyuncunun yüzde 80'ini almaya çalışıyor. Galatasaray, önce Fernandao'yu ikna ederek, bu transferdeki diğer rakiplerini saf dışı bırakmayı planlıyor. Fenerbahçe'nin muhatabı Bursaspor Yönetimi. Hazırlanan pakette ise hem Fernandao hem Ozan Tufan bulunuyor.

Fernandao savaşı

Fernandao, daha transfer sezonunun açılmasına aylar olmasına rağmen, üç kulübü birbirine düşürdü. Bursaspor formasıyla geçen sezonun ikinci yarısında 10, bu sezon da şu ana kadar 13 gol atan Brezilyalı futbolcu, gol krallığının en önemli adayı konumunda. Hâl böyle olunca, talipleri de her geçen gün artıyor. Bilindiği gibi Bursaspor, 27 yaşındaki futbolcuyu 1.5 sezonluğuna Atletico Paranaense’den kiraladı ve 5 milyon Euro’ya satın alma opsiyonuna sahip. Ancak bu dönemde, söz konusu ücreti ödeyecek durumda değiller. İşte bu yüzden, tıpkı Fenerbahçe’nin Moussa Sow’u alırken yaptığı gibi, zengin tekstilcileri birleştirip bir fon oluşturmayı planlıyorlar. Bu fon, oyuncunun yüzde 80’ini satın alıp, Bursaspor’a getirecek, bir sonraki satıştan yüzde 20 pay da, Brezilya kulübünün kasasına girecek. Ayrıca rakam kesinlikle artırılmayacak ve tüm görüşmeler yazılı, resmi kanallarla yapılacak.

Senelik 2.5 milyon Euro garanti

Bursa cephesinde işler bu şekilde gelişirken, Galatasaray da boş durmuyor. Geçtiğimiz günlerde Sambacı’ya, “Kimseye imza atma, sezon sonunda bizdesin” mesajı gönderen Sarı-Kırmızılılar, böylece önce Fernandao’yu ikna edip, diğer rakipleri saf dışı bırakmayı amaçlıyor. Her ne kadar golcü futbolcu, “Bursa’da mutluyum” dese de, aslında Galatasaray’a sıcak baktığı gelen haberler arasında. Çünkü Sarı-Kırmızılılar, senelik 2.5 milyon Euro garanti ücreti gözden çıkarmış durumda.

Ozan Tufan+Fernandao paketi

Olayın bir de Fenerbahçe boyutu var. Tam olarak Fernandao tipinde bir golcüye ihtiyaç duyduğu son iki maçta resmen kanıtlanan Sarı-Lacivertliler, doğrudan Bursaspor Yönetimi’yle görüşüp bir formül önerdi. Buna göre Fenerbahçe, Bursaspor’dan Ozan Tufan ile birlikte Fernandao’yu alıp, yüklü bir bonservis bedeli artı oyuncu takası yapmayı planlıyor. Dolayısıyla üç kulübü birbirine düşüren bu transfer harekâtı, önümüzdeki günlerde de sıkça konuşulacak gibi görünüyor.

Yusuf Dursun
Metin Karabaş
M.Ali Sabuncu

Fernandao, UEFA’nın radarında

Haberin Devamı
YORUM YAZ