MENÜ

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşir mi?

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finali öncesi herkesin aklında aynı soru var; Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynanır mı?

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile Galatasaray eşleşir mi?

Grup aşamalarında yeterince ilgi çekmeyen Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final öncesi herkes ihtimal hesapları yapmaya başladı. Trabzonspor ve Beşiktaş'ın son 16 turunda veda etmesinin ardından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yola devam etmesi, iki ezeli rakibin çeyrek finalde eşleşme ihtimali var mı, sorusunu akıllara getirdi.

İkisi de seri başı

Salı ve çarşamba günü oynanan karşılaşmaların ardından Fenerbahçe, Sivasspor ve Bursaspor turu geçerek seri başı olmayı garantilemişti. Turu geçen diğer takımlardan Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor ise 'seri başı olmayan takımlar' grubunda. Yine Tuzlaspor-Manisaspor maçından galip çıkan Manisaspor seri başı olamadı. Konyaspor'u geçen Galatasaray seri başı olan 4. takım oldu. Gençlerbirliği ise seri başı olmayan takımlar arasında kaldı.

3 ayda 3 derbi olabilir

Bu şartlarda Galatasaray ile Fenerbahçe'in çeyrek finalde eşleşme olasılığı bulunmuyor. Ancak iki ezeli rakip, çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak çeyrek finali de geçerse, yarı finalde eşleşme ihtimalleri var. Bu tür bir eşleşme gerçekleştiği takdirde, Türkiye Kupası statüsü gereği yarı final de iki maç üzerinden oynanacağı için futbolseverler kupada iki derbi birden izleme şansını yakalayacak. Yarı final maçları ise 29 Nisan-20 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Bu ihtimalin hayata geçmesi durumunda, 8 Mart'ta Süper Lig'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından futbolseverler Nisan ve Mayıs aylarında da ezeli rekabete şahitlik edecek.

İşte Çeyrek Finalistler

Çeyrek final eşleşmeleri, TFF tarafından yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak ve 8 takım arasında çift eleme usulüne göre oynanacak. Kura çekimi, 17 ya da 18 Şubat 2015 tarihinde TFF'nin Riva'daki tesislerinde yapılacak.

Kura çekimine, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor seri başı olarak katılacak ve Gençlerbirliği, Manisaspor, Mersin İdmanyurdu ve Kayserispor ile eşleşecek. Çeyrek finalde ilk karşılaşmalar 4 Mart Çarşamba günü, rövanş ise 8 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

1. TORBA
FENERBAHÇE
GALATASARAY
MEDICANA SİVASSPOR
BURSASPOR

2. TORBA
GENÇLERBİRLİĞİ
MERSİN İDMANYURDU
KAYSERİSPOR
MANİSASPOR



Ömer Toprak'tan Fatih Terim'e şok cevap!

Haberin Devamı
YORUM YAZ