MENÜ

Galatasaray 4-1 Torku Konyaspor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray 4-1 Torku Konyaspor

Galatasaray ile Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı takım, rakibini Burak Yılmaz, Sneijder (2) ve Olcan Adın'ın golleriyle 4-1 mağlup etti ve kupada çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşma oldukça gergin başladı. Hakem İlker Meral henüz 6. dakikada kartına başvurdu. Ali Turan, sağ taç çizgisi yakınlarında Burak Yılmaz'a kayarak yaptığı sert faul sonrasında sarı kart gördü.

Kral geri döndü

25 Ocak'ta oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında bir sakatlık geçirerek bir süre sahalardan uzak kalan Burak Yılmaz, Arena'ya golle döndü. Yılmaz, 10. dakikada Yasin Öztekin'in asistinde ağları havalandırarak takımını Konyaspor karşısında 1-0 öne geçirdi.

Sneijder'den jeneriklik gol

Galatasaray'ın yıldızı Sneijder, 16'da farkı 2'ye çıkardı. Hollandalı futbolcu, ceza sahasının dışından düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı. Sneijder'in attığı bu gol tribünleri ayağa kaldırdı.

Marica frikikten avladı

Torku Konyaspor
'da kazanılan serbest vuruş sonrası topun başına Marica geçti. Rumen oyuncu 20. dakikada müthiş vurdu, Sinan Bolat çaresiz kaldı.

Hollandalı'dan akıl oldu vuruş

Sneijder, 34'de bir kez daha sahne aldı. Yıldız oyuncu klasını konuşturdu, Ceza alanı sağ çaprazında topu kontrol etti ve sol ayağıyla akıl dolu bir vuruş yaptı, ağları havalandırdı. Galatasaray, bu golle farkı yeniden 2'ye çıkardı.

İlk yarının perdesini Olcan Adın kapadı. Burak Yılmaz'ın ortasında kaleye yakın bir noktada kafaya çıkan Olcan, ağları havalandırarak skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da aynı 11'lerle başladı. Galatasaray'da ilk golün ismi Burak Yılmaz, 55. dakikada kenara gelerek yerini Goran Pandev'e bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Galatasaray, Torku Konyaspor'u 4-1 mağlup ederek Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final biletini aldı.

Kadroda değişiklikler

Sarı-kırmızılı ekibin çalıştırıcısı Hamzaoğlu, Torku Konyaspor karşısında yaptığı bazı kadro değişikleriyle de dikkati çekti. Önemli oyuncularından birçoğunu ilk 11’de sahaya süren Hamzaoğlu, as kadrosundan bazı oyuncularını yedek soyundurup bazılarını ise kadroya almadı.

Galatasaray takımı, Torku Konyaspor karşısına, Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Koray Günter, Chedjou, Olcan Adın, Selçuk İnan, Melo, Bruma, Yasin Öztekin, Sneijder ve Burak Yılmaz 11’i ile çıktı. Muslera, Umut Bulut, Telles ve Yekta’nın kadroya alınmadığı sarı-kırmızılı ekipte, Hakan Balta ile Emre Çolak yedekler arasında kendilerine yer buldu.

Öte yandan, sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya da maç kadrosuna dahil edilmedi.

Tribünler boş

Hafta içinde ve yağışlı bir havada yapılan Galatasaray-Torku Konyaspor mücadelesine futbolseverlerin ilgisi düşük oldu. Tribünlerin önemli ölçüde boş kaldığı Türk Telekom Arena’da, konuk taraftar bölümünde de az sayıda izleyici yer aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ