MENÜ

Kardemir Karabükspor 2-4 Mersin İdmanyurdu

Kasımpaşa'yı 6 golle devirip tarih yazan Mersin, Türkiye Kupası'nda da Karabük'ü 4-2 yendi, çeyrek finale yükseldi. İki kez öne geçtiği maçtan hüsranla ayrılan ev sahibinde ise gözler artık lige çevrildi.

Kardemir Karabükspor 2-4 Mersin İdmanyurdu

Bu hafta içeride oynayacakları Kasımpaşa maçı aslına bakarsanız çok önemli Karabükspor için. Transferlerle güçlenen, kötü gidişe rağmen hocasının arkasında duran Kırmızı-Mavililer’in tehlikeli bölgeden uzaklaşması lazım bir an önce. Bir yanda da Avrupa kapısını açan en önemli anahtar kupa. Tolunay hoca, eldeki en sağlam kadroyu çıkararak kupayı istediğini gösterdi, ama takımının gücü yetmedi.

Gollerle başladı

Transfer yasağına rağmen Kasımpaşa’ya ligde 6 gol atan Mersin’de Rıza hoca kadronun iki kulvarı kaldırmayacağını söylemişti. Bu yüzden savunma tandeminden 2. ve 3. bölgeye kadar alternatiflerle bezenmiş bir Mersin vardı sahada. Yani kupayı biraz daha ikinci plana atan takımın kazandığı bir maç izledik. 2. dakika dolmadan Karabük, Kumbela’nın gölüyle öne geçti: 1-0. Santranın ardından Khalili’nin asistine dokunan Pedriel cevabı verdi: 1-1. 15’te uzun süren sakatlık dönemini atlatan Ahmet İlhan enfes bir golle, “Ben geldim” dedi: 2-1. Bu golle Tolunay hoca oyunu tutmak istedi. Dakikalar ilerledikçe ise Kırmızı-Mavililer adeta eridi. Tita’nın 69’daki beraberlik golü Mersin’i heveslendirdi: 2-2. 94’te Pedriel, 114’te ise Sinan Kaloğlu maçı kazanan konuk ekip son 8 biletini cebe indirdi.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ