MENÜ

Bu Sivasspor uçar!

Yazarımız Tunç Kayacı, Anadolu takımlarının transfer politikasını yorumladı:

Bu Sivasspor uçar!

Erciyes’in Drenthe, Çaykur Rizespor’un ise Obraniak transferleri büyük iş. Ancak en doğru politikayı Sergen Yalçın yönetimindeki Sivas uyguladı. Eneramo, İbrahim Akın, Aydın Karabulut ve İbrahim Öztürk tam nokta atışı.

Ara transferde özellikle son gün büyük hareketlilik yaşandı. İlk yarıyı kötü bitirenler kesenin ağzını açtı. Devre arasında en doğru hamleleri ise Sivasspor yaptı. Gereken yerlere takviyeleri yaparken gerek kalmayan oyuncularla yollar ayrıldı. Yiğidolar şu anda tehlikeli bölgedeler ama yükselen kadro kalitesi ve değişen futbol mantalitesi ikinci yarıda yukarıya taşır Sivas’ı. İbrahim Öztürk, İbrahim Akın, Eneramo ve Aydın Karabulut isimleri hepsi nokta transfer.

Akigo kabuk değiştirdi

Alt sıralardan kurtulma savaşı veren ekipler içinde Erciyesspor’un Drenthe transferi çok konuşulacak. Bu transferin benzerini Rizespor, Obraniak’ı alarak yaptı. Böyle isimleri getirmek kolay iş değil. Akhisar Yönetimi strateji mi değiştirdi yoksa ikinci yarıdaki tehlikenin farkına varıp bu atağı mı yaptı merak ediyorum!

Es Es’in işi zor!

Eskişehirspor da adından söz ettirdi. Erkan ve Aytaç Kara gibi iki önemli ismi Trabzonspor’a verirken, Emre Güral ile Mustafa Yumlu’yu almaları bir anlamda balanstı. Bir taraftan para kazandılar diğer taraftan da kadroyu tavkiye ettiler. Skibbe ligi biliyor ama önceki Eskişehirspor’u ile şimdiki arasında fark var, işleri hiç de kolay değil.

Kocaman’ın stratejisi doğru

Konya cephesinde Aykut Kocaman istemediklerini tespit edip, ikinci yarıda korkulu rüya görmemek adına boş durmadı. Karabük’ün en büyük transferi yönetimin duruşuydu. Hocasına sahip çıkarak Türkiye’de bir örnek oldular. Tolunay Kafkas, nokta ismlerle anlaştı, ikinci yarı onlar için çok çetin geçecek. Gaziantepspor da gidenler ve gelenlere bakarsak ikinci yarıda en çok sürprize açık takım gibiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ