MENÜ

Giresunspor 0-4 Samsunspor

Derbide kaçan penaltı, kırmızı kart ve nefes kesen pozisyonlar vardı. Ara transferde kadrosunu güçlendiren Samsunspor 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Giresun'a patladı. Kırmızı-Beyazlılar, maçı 4-0 kazandı, Play-Off yolunda dev bir adım attı.

Giresunspor 0-4 Samsunspor

Erkan Sözeri yönetiminde yenilmez armaya dönüşen, son 10 maçta bileği bükülmeyen Giresunspor, evinde Süper Lig takımlarını kıskandıran atmosferiyle birlikte Karadeniz derbisinde bir adım önde görünüyordu Samsun’a karşı. Ama derbi bunun adı... ‘Favoriler kaybeder’ klişesi bir kez daha gerçek oldu. Stopere Sezer’i, öne Ofoedu’yu monte eden Samsun, oyun disiplininden hiç kopmadığı maçtan çok önemli bir 3 puan aldı, Play-Off yolunda dev bir adım attı.

Mbilla affetmedi

Maçtaki ilk fırsatı Giresun yakaladı. Abwo 14’te arkadaşları yerine kendini düşününce Samsun cezayı kesmekte gecikmedi. Mbilla bu ligin ‘en yırtıcı’ forvetlerinden. Her taşın altından çıkabiliyor. Yeter ki parası ödensin. Nitekim, 35’te Murat’ın ortasında Çotanaklar’ın uyuyan stoperlerine, ‘günaydın’ dedi şık voleyle.

Ne yaptın Eser!

Aslında Erkan hocanın işi kolay değil. Takımın çok daha fazla takviyeye ihtiyacı varken Alaattin ve Ziya’yı alabildi sadece. Kazandıkları maçlarda Abdülaziz ve Abwo’nun bireysel performansları öne çıktı hep. Erhan hoca da bu ikiliyi durdurunca 3 puanı cebe indirdi. 79’da Eser’in gereksiz hareketi pahalıya mal oldu. Ofoedu’nun penaltıdan 2-0 yaptı. 84’te Sezer, arka direkte 3’ledi, Ofoedu 89’da son sözü söyledi: 0-4.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ