MENÜ

Slaven Bilic: Biz bu yarışı kazanacağız

Bilic, Mersin İdman Yurdu karşısında aldıkları 2-1'lik zaferi, sonuna kadar hak ettiklerini söyledi. Hırvat hoca, “Biz bu yarışta sonuna kadar kalacağız ve bu yarışı kazanacağız. Bu konuda taraftarlarımızın içi rahat olsun” dedi.

Slaven Bilic: Biz bu yarışı kazanacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 2-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçına ilişkin, "Kazanmayı hak ettik. Bu akşam yaptığımız her şeyden çok memnunum. Memnun olmadığım tek taraf daha farklı kazanabilirdik" dedi.

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, güzel statta çok iyi atmosferde oynadıklarını söyledi.

Taraftarların harika destek verdiğini belirten Bilic, "Kazanmayı hak ettik. Bu akşam yaptığımız her şeyden çok memnunum. Memnun olmadığım tek taraf daha farklı kazanabilirdik. Çok olgun bir oyun ortaya koyduk, özellikle ikinci yarıda bütün halinde oynadık ve çok iyi mücadele ettik. Rakibi kendi kalemize yaklaştırmadık. Rakip birkaç kontratak ve birkaç duran topta etkili olmaya çalıştı" diye konuştu.

Oyunun fişini daha erken çekebileceklerine, skoru 3-1’e, belki de 4-1’e getirebileceklerine dikkati çeken Bilic, tek eksik kaldıkları konunun bu olduğunu, genel performanslarının oldukça iyi olduğunu vurguladı.

Bilic, Mersin İdmanyurdu karşısında duran toplarda ciddi sorun yaşamadıklarını kaydederek, "Mersin İdmanyurdu’nun oyun stratejisinde uzun ve duran toplar önemli yer tutuyor. Uzun oyuncuları var ve taç atışlarını bile fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Yediğimiz golde hata yapmış olabiliriz ama gördüğüm kadarıyla top, açık şekilde dışarıdan çevriliyor. Bir sebepten ve bu sebebi bilmiyorum, maç kazanmak için, 3 puan almak için şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden her zaman iki kat daha iyi olmamız gerekiyor. Bunun sebebini de sizin takdirinize bırakıyoruz" ifadesini kullandı.
İyi oynamaları ve yarışın içinde kalmaları gerektiğini anlatan Bilic, şöyle devam etti:

"Sadece bu akşamı ele alalım. Rakibin attığı golde top dışarıdan çevriliyor. Bu, onlardan o golün iptal edilmesi anlamına gelir. Lehimize verilmesi gereken çok açık penaltı var. Bu kararlar toplamından lehimize en kötü ihtimalle 3-0’lık sonuç çıkıyor. Belki 3-2 de olabilir ama 5-0 da olabilir. Bu maç 2-2 de bitebilirdi. Servet Çetin, kariyeri boyunca onlarca, belki yüzlerce kez yüksek toplarda gol bulmuş bir oyuncu, yine golü bulabilirdi. Berabere kaldıktan sonra da medyada ’Beşiktaş krizde’ veya ’Beşiktaş yarış dışında kaldı’ diye haberler çıkmaya başlayabilirdi. Bu koşullar altında yarışta kalmak oldukça zor ama buradan taraftarlarımıza mesaj vermek istiyorum.

Biz bu yarışta sonuna kadar kalacağız ve bu yarışı kazanacağız. Bu konuda içleri rahat olsun."

Bilic, hakeme yaptığı itirazlarla ilgili soruya "Bu akşam çok sakindim. Sinirlendiğim tek karar, Demba Ba’nın pozisyonunda kaldırılan ofsayt bayrağıydı. Onun haricinde sakindim. Oldukça medeni şekilde hakemlerle diyalog kurmaya çalıştım, maçtan sonra da öyleydi" yanıtını verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ