MENÜ

Sevilen ve nefret edilen adam: Selçuk Şahin

Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki oyuncusu Selçuk Şahin, Karabük deplasmanında attığı gol ve saha içindeki pozitif oyunuyla takımının en çok konuşulan ismi oldu.

Sevilen ve nefret edilen adam: Selçuk Şahin

Selçuk Şahin... Fenerbahçe'nin yedek de, as da olsa en çok konuşulan ve çoğu zaman da olumsuz yorumları bir paratöner gibi çeken 34 yaşındaki oyuncusu... Dün akşam Karabük deplasmanında 7. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi, galibiyette pay sahibi olarak ve geçtiğimiz hafta Kasımpaşa maçındaki iyi performansını sürdürdü.

HERKES 'EYVAH' DEMİŞTİ

Emre Belözoğlu'nun Altınordu maçında sakatlanması, Mehmet Topal'ın Kasımpaşa maı için cezalı olması gözleri, Diego ve Selçuk Şahin ikilisine çevirmişti. Diego gibi olumsuz olarak ne yaparsa yapsın genelde fazla eleştirilmezler. Ancak Selçuk Şahin gibiler her zaman iyi de olsa tenkit edilir, yerden yere vurulur. Bu iki önemli eksik taraftarlarda Kasımpaşa gibi zorlu bir deplasmanda soru işaretleri yaratmıştı. Selçuk Şahin ise tüm eleştirileri boşa çıkarıp, iyi oynayan takımına ayak uydurdu. Selçuk Karabük maçında da korkuların yersiz olduğunu gösterdi.

EN ÇOK ISLIKLANAN İSİMLERDEN...

2003-2004 sezonu başında İstanbulspor'dan Fenerbahçe'ye geldiğinde yıllarca formayı bırakmayacak bir isim olduğu belirtiliyordu. Selçuk hiçbir zaman o seviyeye çıkamadı ancak belirli bir standardın altına da düşmedi. Fenerbahçe, onun eski takımına Kadıköy'de 3-0 yenilirken, kaleci Enke'yle beraber en çok ıslıklanan isim oldu. Enke gitti ama Selçuk ıslıkları toplamaya devam etti. Orta sahada kaybettiği toplar, sürekli kritik yerlerde çalım denemesi ve top kaybetmesi, takımın gol yemesi... Selçuk hep baş sorumluydu. Hep ıslıklandı, tepki gördü.

DERBİLERDE ATTIĞI GOLLER...

Selçuk'un performansının top noktaya ulaştığı sezon ise Aragones ve 2. Daum dönemi oldu. Derbilerde özellikle duran toplardaki özel çalışmaları bu dönemde ortaya çıktı. Beşiktaş, Galatasaray ve bazı maçlardaki ön direk kafa golleri konuşulmaya başlandı ancak Selçuk en verimli yaşını yaşaması gereken o dönemde devamlılık sağlayamadı.

KİMSE VAZGEÇEMEDİ

Nasıl İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ta birçok teknik adamın vazgeçemediği oyuncu olduysa ve çok eleştirildiyse Selçuk da aynı kaderi yaşadı. Yıllar geçtikçe tecrübelendi ama oyunu fazla gelişmedi. Kulübeye abone oldu. Ama ne Daum, ne Zico, ne Aragones, ne Aykut Kocaman ondan vazgeçti. En sonunda hep Selçuk'a sarıldırlar. Sakatlık oldu, Selçuk çıktı oynadı. 3 Temmuz yaşandı, Selçuk oradaydı. Takım 4. oldu, Selçuk ön plandaydı... Oynadığı bölgenin riskli olması, topla oynamayı her Türk futbolcusu gibi çok sevmesi onun şanssızlığıydı. Ama dün akşam 2 sene sonra da olsa doğum gününde golünü attı. Yine "Ben buradayım" dedi.

Selçuk bugün kulübede ya da sahada, hem sevilmeye hem de ıslıklanmaya devam ediyor.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ