MENÜ

Gençlerbirliği 0-2 Çaykur Rizespor

Evinde kazanamayan Rize, dışarıda gülmeye devam ediyor. Sercan ve Obraniak'ın golleriyle 28'de 10 kişi kalan Gençler'i deviren Karadeniz ekibi puanını 17'ye yükseltti. Maçı 8 kişi tamamlayan ev sahibi ise üst üste ikinci kez yenildi.

Gençlerbirliği 0-2 Çaykur Rizespor

Başkent’teki puan mücadelesinde iki takımda da artılar ve eksiler vardı. Gençler’de Ahmet Çalık ve Doğa sarı kart cezalısıydı. Stancu’nun dönmesi ise önemli artıydı. Rizespor’da savunmanın göbeği Giray ve Oboabona ile kendine gelmişti. 8. dakikada Eren sol kanattan girdi, yerden ortasına Sercan Kaya ayak içiyle dokundu, ağları sarstı: 0-1. Devre arası ayrılmak isteyen Sercan’ı, Hikmet Karaman tutmakta ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Gol attığı için değil, Eren ile uyum sağladığı için.

Obraniak havası

28’de Kıvanç’a çok sert giren Gosso itirazlar üzerine ikinci sarıdan kırmızı gördü, takımını 10 kişi bıraktı. Aslında Özgür Yankaya direkt ilk harekete kırmızı göstermeliydi. 35’te Ferhat’ın hatalı pasını Sercan yakaladı ve Obrinak’a attı. Polonyalı sol ayağıyla müthiş bir gol izletti: 0-2. İlk yarıda şunu gördük; Sercan’ın etkinliği ve Obraniak’ın katkısı havayı değiştirmiş.

Kontrolden çıktı!

Beşiktaş yenilgisinden sonra gereksiz bir sertlik ve kontrolsüzlük vardı Başkent ekibinde. Oysa bu durumda maça çıkan Rizespor olabilirdi 17. sırada bir takım olarak. Uzatmalarda ise Kırmızı-Siyahlı oyuncular adeta kontrolden çıktı. Önce Uğur ikinci sarıyla atıldı. Ardından genç Berat takımını 8 kişi bıraktı. Rizespor küme düşme hattından kurtulma yolunda önemli bir 3 puanla evine döndü.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ