MENÜ

Galatasaray Liv Hospital 87-79 Banvit

Galatasaray Liv Hospital, lig üst üste 3. galibiyet aldı. Son 6 dakikaya 65-65 berabere girilen maçta 22-14'lük seri yakalayan, Arroyo ve Sinan'la 4 üçlük bulan Sarı-Kırmızılılar, Banvit'i yenip rakibiyle puanları eşitledi, ikili averajda da öne geçti.

Galatasaray Liv Hospital 87-79 Banvit

Sıralama açısından kritik bir maçtı... 17. haftaya gelene kadar haddinden fazla yenilgi alan Galatasaray Liv Hospital, Euroleague’e göre rotasyon bir kişi eksik oynamasına rağmen, ligin kalburüstü takımlarından Banvit’i son 5 dakikada devirdi. Skor 65-65 berabereyken, Sinan bir üçlük bir de turnike ile Banvit’i sarsan ilk yumruğu attı. Asıl darbeyi ise Arroyo vurdu. Porto Rikolu, ‘assolist’ gibiydi. 35 dakika hiç takılmadı, 0 sayı ve 1 asistle oynarken, üst üste iki üçlük ve Young’a yaptığı iki asistle skoru 70-69 yaptı, en son sahne alıp noktayı koyan isim oldu.

Ender+Kerem+Carter= 34 sayı

Ama Banvit, Rowland, Meija ve Davis’le üçlükleri gönderip oyunu alıp götürmek üzereyken direnen ve yıldızlaşan başka isimler de vardı... Sarı-Kırmızılılar, dar rotasyona rağmen kenardan müthiş destek gördü. Önce Ender, sonra Kerem Gönlüm ve Josh Carter... Bu üçlü toplam 34 sayı atıp galibiyette büyük pay sahibi oldu. Carter, 13 sayı ve 3 ribauntla oynarken, çok kritik 3 de blok yaptı, oyunun her yönünde takıma katkı verdi. Banvit tarafına gelince. Bu yılın en çok konuşulan coachlarından biri Zoran Lukic. Dün iki formda oyun kurucusu Şafak ve Rowland’ı kenarda tutarak oyuna başladı. Baktı olmuyor normale döndü. Bandırma ekibi ilk yarıda potayı dövüp 12’de 2 üçlük atmasına rağmen 8 hücum ribaundu ile ayakta kaldı. İkinci yarıda şutlar girdi ama bu sefer takım yoruldu. Lukic ikinci yarının tamamını neredeyse aynı beşle oynayınca, bu yorgunluk kaçınılmaz oldu.

Ataman'a teknik faul!

Karşılaşmanın daha başında coach Ergin Ataman, Banvit’li Davis’in Erceg’e yaptığı harekette hakemlerin faul çalmamasına sinirlendi ve itiraz etti... İtirazında da ısrar edince, hakemler Ataman’a teknik faul çaldı. Bunun üzerine Ataman, benchteki yerine hararetli bir şekilde döndü ve sandalyesine oturduktan sonra da elinde buruşturduğu istatistik kağıdını yere fırlattı.

Gökhan German

FOTOĞRAF: CEYLAN ÇETİN

TBL PUAN DURUMU
Galatasaray'da Micov şoku!

Haberin Devamı
YORUM YAZ