MENÜ

Galatasaray-Bursaspor maçından notlar

Emre Çolak, Galatasaray-Bursaspor karşılaşmasıyla Süper Lig kariyerindeki 100. maçına çıktı.

Galatasaray-Bursaspor maçından notlar

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Bursaspor’u konuk eden Galatasaray, ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçının ilk 11’inde 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında sarı-kart cezalısı durumuna düşen Selçuk İnan’dan bu maçta faydalanamazken, Bruma’ya da yedekler arasında şans verdi. Bu isimlerin yokluğunda Olcan Adın ile Chedjou görev aldı.

Bruma’nın yerine sağ kanatta Olcan Adın görev alırken, Selçuk İnan’ın yokluğunda ise Melo’nun yanında Emre Çolak ön libero olarak oynadı.

Chedjou’nun takıma dönmesiyle savunma dörtlüsü Sabri Sarıoğlu, Koray Günter, Chedjou, Hakan Balta şeklinde oluştu, Alex Telles ise bu kez sol açıkta görev yaptı.

3 eksik

Galatasaray, Bursaspor karşısında 3 önemli oyuncusundan yoksun mücadele etti.

Selçuk İnan’ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle oynayamadığı müsabakada, sakatlıkları süren Burak Yılmaz ve Semih Kaya da forma giyemedi.

Chedjou ayağının tozuyla

Afrika Uluslar Kupası’nda Kamerun Milli Takımı forması giyen Aurelin Chedjou, ayağının tozuyla ilk 11’deki yerini aldı.

Kamerun’un Afrika Uluslar Kupası’ndan elenmesinin ardından dün İstanbul’a dönen Chedjou, akşam antrenmanında takımla çalışıp Bursaspor maçında sahaya çıktı.

Ligde son olarak 2-0 kazanılan Beşiktaş derbisinde oynayan Chedjou, Ziraat Türkiye Kupası’nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Eskişehirspor, Süper Lig’de de Çaykur Rizespor müsabakalarında oynayamamıştı.

Melo belindeki ağrılara rağmen sahada

Galatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo, belindeki ağrılara rağmen Bursaspor maçında takımını yalnız bırakmadı.

Ağrıları nedeniyle haftayı tedavide geçiren ve son antrenmana katılarak kendisini deneyen Melo, oynamasına engel oluşturacak bir durumun tespit edilmemesinin ardından ilk 11’de sahaya çıktı.

Selçuk İnan ligde ilk kez maç kaçırdı

Selçuk İnan, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Bursaspor maçında sahaya çıkamazken, bu sezon ligde ilk kez maç kaçırmış oldu.

Galatasaray’ın bu sezon ligde geride bıraktığı 17 maçın tamamında 90 dakika süre alan Selçuk, ilk firesini sarı kart cezalısı durumunda olması nedeniyle Bursaspor’a karşılaşmasında verdi.

Emre Çolak, ligde "dalya" dedi

Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak, Süper Lig kariyerindeki 100. lig maçına Bursaspor karşısında çıktı.

Sarı-kırmızılı kulübün 13 yaşındayken Atışalanıspor’dan 20 kaban ve 5 futbol topu karşılığında renklerine kattığı Emre, altyapısında birçok kategoride forma giydiği Galatasaray’da 2009-2010 sezonunda profesyonelliğe geçiş yaptı.

Profesyonel olarak 6. sezonunu geçirdiği sarı-kırmızılı ekipte 99 Süper Lig maçını geride bırakan genç oyuncu, Bursaspor maçında "dalya" dedi.

"Cim Bom"daki ilk sezonunda 8 maçta forma giyen Emre, 2010-2011 sezonunda ise 13 maça çıktı. Sarı-kırmızılı ekibin şampiyon olduğu 2011-2012 sezonunda 29 maçta görev yapma başarısı gösteren orta saha oyuncusu, ikinci kez şampiyonluk yaşadığı 2012-2013 sezonunda ise 24 maçta top koşturdu. Geçen sezon 15 karşılaşmada forma giyen Emre Çolak, bu sezon ise geride kalan 17 haftada 10 karşılaşmada sahadaki yerini aldı.
Emre Çolak, Süper Lig’de forma giydiği 99 karşılaşmada 7 kez fileleri havalandırdı.

Kaptanlık bandı Sneijder’de

Sarı-kırmızılı ekibin Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Bursaspor maçına takım kaptanı olarak çıktı.

Takımın birinci kaptanı konumundaki Selçuk İnan’ın sarı kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemediği müsabakada, Sneijder kaptan olarak görev yaptı.

Barış Manço anıldı

Barış Manço, ölümünün 16. yılında Türk Telekom Arena’da unutulmadı. Maç öncesi yapılan anonsla, Barış Manço için anma mesajı okunurken, stat skorbordlarından da Barış Manço’nun görüntülerine yer verildi. Anma esnasında tribünlerde yer alan taraftarların alkışlamaları dikkati çekti.

Taraftar ilgisi arttı

Sarı-kırmızılı taraftarların Bursaspor maçına olan ilgisi, son oynanan karşılaşmalara oranla daha yüksek oldu. Türk Telekom Arena tribünlerinde son dönemde alışılmış hale gelen boşlukların, Bursaspor karşılaşmasında azaldığı görüldü. Öte yandan, Bursaspor’u desteklemek için Türk Telekom Arena’ya gelen yaklaşık 2 bin kişilik taraftar grubu da kendilerine ayrılan bölümü önemli ölçüde doldurdu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ