MENÜ

Fenerbahçe aşkına

Trabzon'da gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe maçı öncesinde hava süper. Fırtına Sivas ve Erciyes'i yendi, ikinci yarıya 6 puanla girdi, yıldızlar çok formda, camia kenetlendi. Bordo-Mavililer'in hafta arası kupa sınavı var ama kimse Kadıköy randevusundan başka birşey düşünmüyor.

Fenerbahçe aşkına

Üst üste alınan 2 galibiyet ve sergilenen futbolla şampiyonluk umutlarını tekrar yeşerten Trabzonspor’da artık varsa yoksa Fenerbahçe derbisi... Salı günü Türkiye Kupası’nda grup liderliği için Akhisar
deplasmanına çıkacak olsa da Karadeniz temsilcisinde futbolcular önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe mücadelesine odaklanmış durumda. Kupada gruptan lider çıkmak isteyen Bordo-Mavililer’de teknik direktör Ersun Yanal her ne kadar Akhisar karşılaşmasına öğrencilerini motive etmeye çalışsa da onun da aklı fikri kritik maçta. Derbilerin havasını çok iyi bilen, Trabzonspor’un başında bu sezon çıktığı ilk maçta Galatasaray’ı Arena’da 3-0 gibi net bir skorla mağlup eden deneyimli çalıştırıcı aynı tarifeyi Sarı-Lacivertliler’e de uygulamanın hesapları içerisinde.

Olaylı şekilde ayrılmıştı

Sarı-Lacivertliler ayrılış tarzıyla gündem yaratan Ersun Yanal adına derbinin ayrı bir önemi var. Fenerbahçe’den istifa eden deneyimli çalıştırıcı, rakip takımın hocası sıfatında ilk kez Kadıköy’e çıkacak. Hem taraftara hem de Fenerbahçe yönetimine gövde gösterisi yapmak isteyen Ersun hoca, şampiyonluk yolunda Sarı-Lacivertliler’e çelme takmak için elinden gelen her şeyi yapacak.

Özer eski takımına karşı

Her fırsatta aileden Trabzonsporlu olduğunu ifade eden Özer Hurmacı eski takımına karşı boy gösterecek. 2009-10 sezonun yaz transfer döneminde o zamanki adı Ankaraspor olan Osmanlıspor’dan 4,5 milyon Euro’ya Fenerbahçe’ye transfer olan Özer Hurmacı, Trabzon formasıyla galibiyet arayacak. Bu arada Bordo-Mavililer’le kiralık sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan 29 yaşındaki futbolcunun bonservisinin alınması için çalışmalar sürüyor.

Erkan Zengin’in zor sınavı

Transferi yılan hikayesine dönen Erkan Zengin, Fenerbahçe yerine Trabzonspor’u tercih etti. İlk karşılaşmasında 2 asist yapan deneyimli futbolcu, bu gelişmelerin ardından ilk Kadıköy deplasmanında forma giyecek. Hem Ersun hocanın hem de taraftarların beklentisi çok büyük. Erkan atacağı bir golle hem taraftarların gönlünü alır hem de takımının şampiyonluk ümitlerini güçlendirir.

Eksikler dönüyor

Kayseri Erciyes maçında sakatlığı nedeniyle Waris, Uğur Demirok forma giyememişti. Salih Dursun ise 26. dakikada sakatlanarak hastaneye kaldırılmıştı. Yatabare ise Mali’nin Afrika Uluslar Kupası’ndan elenmesinin ardından Trabzon’a birkaç gün içinde dönecek. Yusuf’un kart cezası sona erdi. Salih’in durumunun iyi olması yüzleri güldürdü. Uğur ve Waris’in de Fener maçında oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cardozo&Mehmet A.Ş.

Keçiörengücü maçında sakatlanan Mehmet Ekici, tedavi sürecini kısa süre içinde tamamlamış ve önceki günkü Erciyes maçında boy göstermişti. Attığı enfes golle 3 puanda aslan payının sahibi olan yıldız oyuncu Fenerbahçe karşısında orta sahada takımının maestrosu olacak. Yanal’ın bir diğer önemli olcüsü Oscar Cardozo da ligdeki gol sayısını 12’ye çıkarttı. Her iki oyuncu da formlarının zirvesinde
Fenerbahçe sınavına çıkacak.

İstabul’da kamp yapılacak

Akhisar Belediye ile salı günü oynanacak olan Türkiye Kupası maçından sonra Trabzonspor kafilesinin direkt İstanbul’a gideceği öğrenildi. Oyuncularını zorlu maça iyi adapte olmaları için var gücüyle çalışan Ersun Yanal’ın, İstanbul’da kamp yapılmasını istediği belirtildi. Yönetimin kamp yeri arayışına girdiği ifade ediliyor. Bu zaman zarfında da Başkan ve yöneticiler bir an olsun kafileyle yalnız
bırakmayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ