MENÜ

Edin Dzeko iddiaları devam ediyor

Fenerbahçe'nin Edin Dzeko'yu istediği iddiaları bitmiyor. Son haberler İngiltere ve okyanus ötesinden...

Edin Dzeko iddiaları devam ediyor

Fenerbahçe, transferin son günü olmasına rağmen forvet arayışlarına devam ediyor. Daha önce FANATİK'in de yazdığı üzere Sarı Lacivertliler, Edin Dzeko için Manchester City'e baskı yapmaya devam ediyor.

İngiliz Daily Mail ve Amerikan ESPN'de yer alan iki ayrı habere göre; başkan Aziz Yıldırım, geçen senenin Premier Lig şampiyonuna 12 milyon pound yani yaklaşık 16 milyon euro ödemeye hazır. Bu sezon sadece 6 lig maçında oynayan Dzeko'nun, Bony'nin gelişiyle birlikte forma şansı bulmakta zorlandığı ve Fenerbahçe seçeneğini ciddi şekilde düşündüğü belirtildi.

Fanatik editörleri sizler için yorumladı:

4. yıldız ve Şampiyonlar Ligi demek

Edin Dzeko genç yaşında şöhrete kavuşan ve seviyesini sürekli yükselten bir futbolcu oldu. City'de bu sezon fazla şans bulamaması, Türkiye'nin vergi, para ve seyirci cenneti olması onu cezbedebilir. Transferin son günü Fenerbahçe'ye gelir mi bilinmez ama, Kanarya'nın forvet hattında Dzeko'nun olması demek, 4. yıldız ve Şampiyonlar Ligi demektir...

Hakan Ateşler

***

Dzeko'ya kim hayır diyebilir?

Edin Dzeko gibi 'komple' bir forvete kimsenin hayır demez. Geçtiğimiz 2 yılda Drogba'nın Galatasaray'da yapabildiklerinin benzerini yapabilecek bir oyuncu Dzeko. Yaşının da genç olması onu daha da değerli kılıyor. Fenerbahçe'nin tam da onun sırtı dönük oyunu oynayabilen, kafa toplarında etkili bir oyuncuya ihtiyacı var. Ancak işin maliyet kısmına gelecek olursak bahsedilen 15 milyon Euro'luk rakam bu transferin olunabilirliği ihtimâlini azaltıyor.

Tolga Kaplan

***

Transfer çözüm değil

Elbette herkes, Dzeko gibi bir golcünün kendi takımında olmasını ister ancak geçen yıl rakiplerini gole boğan Sow, Webo, Emenike üçlüsünün bu sezonki durumu göz önüne alındığında Fenerbahçe'de yaşanan sorunların futbolcu değişikliği üzerinden çözülemeyeceği net bir şekilde görülüyor. Transfer, yalnızca tozları halının altına süpürmek olur.

A. Batuhan Özdemir


Haberin Devamı
YORUM YAZ