MENÜ

Beşiktaş 2-1 Mersin İdman Yurdu

2 hafta önce Galatasaray'a yenilip liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanından sonra dün de Mersin engelini geçti. Zirveyi ne kadar çok istediğini bir kez daha gösteren Siyah-Beyazlılar'ın sergilediği futbol da son derece iyiydi. Osmanlı Stadı'nda gündüz başlayan maçta tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarları önce Olcay, ardından Demba Ba coşturdu

Beşiktaş 2-1 Mersin İdman Yurdu

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda Mersin İdmanyurdu'nu konuk etti. Maça Beşiktaş taraftarı büyük ilgi gösterirken Siyah-Beyazlı ekip ilk dakikalarda baskılı oynamaya başladı. 12. dakikada sol taraftan Sosa'nın kullandığı serbest vuruş, direğin üzerinden dışarı çıktı. 23. dakikada Ersan Gülüm'ün pasında sol kanatta topla buluşan Motta'nın vuruşu dışarı çıktı. 25. dakikada Mersin gole Wellington ile yaklaştı ancak kaleci Tolga topa hakim oldu. 28. dakikada Beşiktaş, kendi yarı sahasından hızlı çıktı, Gökhan Töre'nin şutu üstten dışarı gitti.

Müthiş baskı golü getirdi

30. dakikada Beşiktaş'ın baskılı oyunu golü getirdi. Gökhan Töre'nin baskısında topla buluşan Demba Ba, Olcay'a müthiş pas verdi, kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay topu filelere gönderdi.

33. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Veli'nin pasında golü atan olcay'ın şutu dışarı çıktı.41. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde sağ kanatta topla buluşan Wellington'un şutunu kaleci Tolga kornere çeldi.

Beşiktaş'ın golünden sonra Mersin İdmanyurdu baskısını artırsa da golü bulamadı ve devre 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş baskılı başladı. 51. dakikada Gökhan Töre'nin ortasında Demba Ba'nın kafa vuruşu dışarı çıktı.

Başkent'te goller arka arkaya geldi

61. dakikada hızlı gelişen Mersin atağında Serkan Balcı'nın ortasında Sinan Kaloğlu topu filelere gönderdi ve maça 1-1 eşitlik geldi. Bu golden sadece 4 dakika sonra hızlı gelişen Beşiktaş atağında Demba Ba'nın şutu kaleciden döndü, ancak top Demba Ba'ya çarptı ve top ağlarla buluştu ve skor 2-1 oldu. Golden sonra Slaven Bilic oyuncu değişikliğine gitti ve Oğuzhan'ın yerine yeni transfer Tolgay Arslan oyuna dahil oldu.

Golden sonra Siyah-beyazlılar 3. gol için yüklenmeye devam etti. Ancak Senegalli Demba Ba, 2 gol pozisyonundan yararlanamadı.83. dakikada Gökhan Töre'nin uzaktan şutunu kaleci kontrol etti. Kalan dakikalarda Mersin İdmanyurdu gol için bastırsa da başarılı olamadı ve Beşiktaş, sahadan 3 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ